Φακές παραδοσιακές, μια δική μου συνταγή

Υλικά 500 γρ. φακές 1 κρεμμύδι 2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα 1 καρότο 2 φύλλα δάφνης 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 200 γρ. σάλτσα ντομάτας Λίγο μπούκοβο Λίγο κύμινο 1 κύβο λαχανικών 1 κ.σ ζάχαρη 3-4 κ.σ λάδι αλάτι πιπέρι ξύδι

Οι φακές είναι από τα αγαπημένα φαγητά και είναι από αυτά τα φαγητά που έχω μαγειρέψει περισσότερες φορές από κάθε άλλο φαγητό. Η συνταγή που θα σας δείξω είναι πολύ απλή και πολύ γρήγορη.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ο κρεμμύδι και την ζάχαρη, τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Έπειτα ρίχνουμε όλα μας τα μυρωδικά και ανακατεύουμε για ακόμα ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τις φακές και την σάλτσα ντομάτας και σοτάραμε για 2 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά, για να χυλώσουν τα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και σερβίρουμε αν θέλουμε με φέτα και ελιές και προσθέτουμε φυσικά λίγο ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!!!