Αγαπημένα μακαρόνια με κιμά

Υλικά 750 γραμμάρια κιμά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι 100 γρ. κρασί κόκκινο 200 γρ. νερό 400 γρ. σάλτσα ντομάτας 1 κύβο ζωμό κότας 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 1 στικ κανέλα 2 φύλλα δάφνης λίγο μπαχάρι αλάτι πιπέρι 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, που μπορούμε να το μαγειρέψουμε όποια μέρα της εβδομάδας θέλουμε γιατί απλά μας αρέσει.

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σε δόσεις τον κιμά, κόβοντάς τον σε κομματάκια με το χέρι μας. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά όχι ψηθεί τελείως. Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, τον βάζουμε σε ένα μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά, τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια, το αλάτι, το πιπέρι και την σάλτσα ντομάτας

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας.

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια παρμεζάνα,και αν θέλουμε  βάζουμε και φρέσκο πιπέρι.

Καλή όρεξη!