Σαρδέλες με Φάβα

Υλικά Για την Φάβα 250 γρ φαβα 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα 1κ.σ. ξύδι Νερό Αλάτι 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 1 δαφνόφυλλο κάπαρη Για τις σαρδέλες 500γρ σαρδέλες φιλέτο καθαρισμένες 100γρ λευκό κρασί λίγη ρίγανη 3-4 Δαφνόφυλλα 1 σκελίδα σκόρδο λάδι αλάτι πιπέρι

Είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά . Μπορείτε να το μαγειρέψετε ένα Σάββατο ή μια Κυριακή. Να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας , χωρίς να έχετε περάσει τη μισή μέρα στη κουζίνα.

Εκτέλεση

ΦΑΒΑ

Βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με νερό. Την αφήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τη σουρώνουμε καλά.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε δύο με τρις κουταλιές της σούπας να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσει χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τη φάβα και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί η φάβα.

Βράζουμε για 50 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά αλατίζουμε.

Προαιρετικά την περνάμε από το μπλέντερ για να της δώσουμε υφή πουρέ.

 

ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Πλένουμε τα φιλέτα της σαρδέλας.

Τις στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το ρίχνουμε πάνω από τις σαρδέλες. Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το στρώνουμε πάνω στις σαρδέλες και προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τις σαρδέλες για 15 λεπτά.

Για το σερβίρισμα προετοιμάζουμε λίγο λαδολέμονο για τις σαρδέλες και κάπαρη για τη φάβα μας.

Καλή όρεξη!