Πως να «χτίσετε» την δική σας skincare routine

Ένα λείο και λαμπερό δέρμα δεν είναι αποτέλεσμα του dna. Στην πραγματικότητα η καθημερινή μας ρουτίνα είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει το δέρμα μας. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, η συχνότητα, ο σωστός καθαρισμός και ενυδάτωση του. Οι κλινικές έρευνες πάνω στην περιποίηση του προσώπου για παράδειγμα όσο κι αν έχουν βελτιωθεί δεν κάνουν θαύματα αναφέρει ο Dr. Rachel Nazarian δερματολόγος στο Schweiger Dermatology Group, στο Μανχάταν. Χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες ενός καλλυντικού. Αλλά και πάλι, αν δεν έχει γίνει σωστά η προετοιμασία της επιδερμίδας για να υποδεχθεί τα καλλυντικά, από μόνα τους δεν αρκούν.  Τι χρειάζεται να κάνετε, λοιπόν, για ένα λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα περιποίησης και κερδίστε το «στοίχημα» με το χρόνο.

Τα 3 βήματα

Καθαρισμός – πλύσιμο προσώπου

Τόνωση –  Εξισορρόπηση του δέρματος

Ενυδάτωση – Ενυδάτωση και απαλότητα

Στόχος του skincare routine είναι να γίνει συνήθεια η καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Το να φροντίζετε και να βελτιώνετε την επιδερμίδα σας, ώστε να απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που του παρέχετε μέσω των καλλυντικών, αλλά και να βελτιώσετε τυχόν “προβληματικές” περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

Η καθημερινή περιποίησης της επιδερμίδας είναι μια ευκαιρία να παρατηρήσετε τις αλλαγές, αναφέρει χαρακτηριστικά η Kristina Holey, ειδικός περιποίησης δέρματος στο Σαν Φρανσίσκο. Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας αλλάζει κι έχει διαφορετικές ανάγκες. Για αυτό είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά για το δικό σας δέρμα, σύμφωνα με την ηλικία σας. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο να δράσουν στο δέρμα σας, παρατηρήστε τις αλλαγές και επιλέξτε εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας.