Με προβλήματα η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης σε δημοτικά & νηπιαγωγεία

/

Με μεγάλα προβλήματα ξεκίνησε χτες η πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, ανάλογα αυτών που είχαμε συναντήσει και στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης κάνει προσπάθειες ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα που έκανε το σύστημα να μην αντέξει, κατά την ταυτόχρονη σύνδεση περίπου 722 χιλιάδων μαθητών.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν κάποια παιδιά να μην μπορέσουν να συνδεθούν καθόλου, ενώ όσοι μαθητές συνδέθηκαν δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα πάνω από μία ώρα.

Έντονη ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει αφορμή από δημοσίευμα που είχε φωτογραφία πέντε παιδιών σε ένα χωριό να προσπαθούν έξω από ένα καφενείο να συνδεθούν για να κάνουν μάθημα, και να κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook.

«Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας. Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα. Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.