Κορωνοϊός ανά τον κόσμο: Μείωση κρουσμάτων- Αύξηση θανάτων

/

Μείωση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, αλλά αύξηση των θανάτων, δείχνουν τα νέα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία.

Ειδικότερα, από τον ιταλικό βορρά, έως τον νότο, οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι καταγγέλλουν ότι βρίσκονται πια στα όρια της κατάρρευσης όχι μόνον τα νοσοκομεία και τα τμήματα επειγόντων, αλλά ακόμη και το δίκτυο γιατρών άμεσης φροντίδας των πολιτών.

Μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο, στη χώρα αναφέρθηκαν 753 νεκροί από την πανδημία. Πάνω από 34 χιλιάδες είναι τα νέα κρούσματα.

Γαλλία

Έχοντας σπάσει πια το φράγμα των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων, η Γαλλία μέτρησε μέσα στο τελευταίο 24ωρο πάνω από 28 χιλιάδες νέα κρούσματα και 427 θανάτους. Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρουσιάσει μικρή μείωση. Οι αρχές εκτιμούν ότι το λοκντάουν αποδίδει.

Γερμανία

Ενόσω έξω από τη Μπούντεσταγκ αρνητές του κορωνοϊού και νεοναζί συγκρούονταν με την αστυνομία… οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν τροπολογία που δίνει το πάνω χέρι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έναντι των τοπικών κυβερνήσεων στα κρατίδια, ως προς τη λήψη μέτρων.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, εν τω μεταξύ, καταγράφηκαν πάνω από 22 χιλιάδες νέα κρούσματα και 251 θάνατοι σε όλη τη Γερμανία.

Βρετανία

Μπορεί τα νέα κρούσματα να μειώθηκαν στη Βρετανία –  χθες ήταν κάτω από 20 χιλιάδες. Καταγράφθηκαν ωστόσο άλλοι 529 θάνατοι.

Θορυβημένοι από τα σχέδια της κυβέρνησης για χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία τα Χριστούγεννα, ειδικοί προειδοποιούν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ, με νέα πολυήμερα lockdown.

ΗΠΑ

Μία από τις πιο μαύρες ημέρες του δεύτερου κύματος της πανδημίας ήταν η χθεσινή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταγράφθηκαν περίπου 174ρις χιλιάδες 768 νέα κρούσματα και σχεδόν 2 χιλιάδες θάνατοι.

Με το ποσοστό δείκτη θετικότητας να αγγίζει πια το 3 τοις εκατό στη Νέα Υόρκης, ο Δημοκρατικός δήμαρχός της, Μπιλ ντε Μπλάζιο διέταξε από σήμερα το κλείσιμο των σχολείων.

Περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται σε διάφορες πολιτείες. Σε τηλεδιάσκεψη με μέλη προσωπικού του τομέα Υγείας, ο εκλεγμένος Τζο Μπάιντεν έμεινα άφωνος από τις καταγγελίες νοσοκόμας στη Μινεσότα.

Κατά τα λοιπά, τον Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος της 3ης Νοεμβρίου.