Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

/

Στον 9ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) νοσηλεύεται από σήμερα με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Μακαριότατος ανέβασε πυρετό και κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος από το νοσοκομείο.

Τον κ. Ιερώνυμο επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, τον Απρίλιο είχε υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ επιβαρυντικό δεδομένο είναι και η προχωρημένη ηλικία του.

Επιπλέον, γίνεται να προσπάθεια να διαφανεί πώς προσβλήθηκε ο Μακαριότατος.

Ευχές για ανάρρωση

Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση απέστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Η Πρόερδος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου ευχήθηκε τηλεφωνικά στον Μακαριώτατο με τον οποίο είχαν μια σύντομη συνομιλία.

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

«Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα» σημείωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Ανησυχία και αναστάτωση, προκάλεσε η είδηση, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Πριν την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος, είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες εξετάσεις, όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε. Τεστ είχε κάνει και ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης βρέθηκε αρνητικός.

Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.