Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη η κινητοποίηση των δήμων Αττικής για αιμοδοσία

/

Συνεχίζουν και σήμερα δήμοι της Αττικής να ανακοινώνουν τη διεξαγωγή έκτακτης αιμοδοσίας, προκειμένου να συνδράμουν στην ανάγκη που υπάρχει για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Έτσι, μετά τους Δήμους Ωρωπού, Περιστερίου, Χαλανδρίου, Ηλιούπολης, Παλλήνης, έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιήσουν:

Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Μεταξά» στα δημοτικά ιατρεία της πόλης (Ανδρομάχης 100), τη Δευτέρα (6/3) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και την Τρίτη (7/3) από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Ήδη από χτες η δημοτική Αρχή έχει στείλει και αποθέματα αίματος που διατηρεί ο δήμος ως τράπεζα.

Ο Δήμος Αιγάλεω στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας την Τετάρτη 8/3 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2), από τις 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου διατηρεί τράπεζα αίματος, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με το ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» στα δημοτικά ιατρεία της πόλης (Λ. Πεντέλης 62) την Κυριακή (5/3) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Πετρούπολης ανακοίνωσε πως θέτει στη διάθεση του αρμόδιων Αρχών την τράπεζα αίματος που διατηρεί και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα διοργανώσει έκτακτη αιμοδοσία τη Δευτέρα (6/3).

Ο Δήμος Χαϊδαρίου στο νοσοκομείο «Αττικόν» σήμερα και αύριο από τις 8:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η προγραμματισμένη αιμοδοσία για τις 8/3 θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο Δήμος Γλυφάδας στο Ασκληπείο Βούλας καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Μάνδρας σε συνεργασία με το Θριάσιο νοσοκομείο την Παρασκευή 17/3 στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο «Μίμης Δούκας» (Σακελλαρίου και Νικολαΐδου), από τις 9:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Τέλος, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε πως οι φιάλες που θα συγκεντρώσει από τις αιμοδοσίες που έχει προγραμματίσει για τις 5 και 12 Μαρτίου, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στα Τέμπη και οι Δήμοι Ιλίου και Σπάτων-Αρτέμιδας ανακοίνωσαν πως διαθέτουν φιάλες από τις δικές τους τράπεζες αίματος για τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος.

Στο σύνολό τους οι δήμοι της Αττικής αναβάλουν τις όποιες εκδηλώσεις είχαν προγραμματίσει γι’ αυτό το διάστημα, συμμετέχοντας έτσι στο εθνικό πένθος.