Εξιτήριο αναμένεται να πάρουν σήμερα οι περισσότεροι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

/

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται αναμένεται να πάρουν σήμερα οι περισσότεροι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ήδη, από χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μια γυναίκα που έφερε ελαφρά τραύματα, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 13 ακόμα τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, από χθες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας ένας εγκαυματίας 21 ετών, ενώ προσήλθαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις 25 άτομα, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία παρέμειναν για νοσηλεία δύο άτομα, ένας 50χρονος και μια γυναίκα 53 χρονών με εκδορές».

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κετικίδη, μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», τρία άτομα παραμένουν για νοσηλεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, δύο γυναίκες 19 και 52 ετών κι ένας 2χρονος άνδρας και σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. «Είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα από θραύσματα τζαμιών και εγκαύματα», εξήγησε.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση, χθες το απόγευμα, στο ΑΧΕΠΑ, φοιτητών και πολιτών, που συμμετείχαν στην αιμοδοσία για να στηρίξουν τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, περισσότεροι από 500 πολίτες προσήλθαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ -κυρίως φοιτητές, εκ των οποίων και πολλοί φίλοι των τραυματιών- προκειμένου να αιμοδοτήσουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ