Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και επαινούν το έργο των διασωστών

/

Τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε την Τετάρτη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία στην περιοχή των Τεμπών, όπου η σύγκρουση των τρένων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους και οδήγησε στον τραυματισμό άλλων 85. Ο υπουργός τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις, ο οποίος μιλώντας από το βήμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας. «Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στη σύγκρουση των τρένων που σημειώθηκε τη νύχτα στην πόλη των Τεμπών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορές για 36 νεκρούς και 85 τραυματίες, καθιστώντας αυτή την πιο θανατηφόρα σύγκρουση τρένων στην ιστορία της Ελλάδας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους όσων χάθηκαν και τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό ακριβώς ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο υπουργός Μπλίνκεν στον Έλληνα ομόλογό του όταν μίλησαν τηλεφωνικά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της φίλης μας Ελλάδας και επαινούμε την απίστευτη αφοσίωση των διασωστών που εργάζονται ακούραστα για να σώσουν ζωές και να φροντίσουν τους τραυματίες».