Συνταγή από την Μυρτώ Κουκλινού

Κολοκυθόσουπα στο λεπτό

Υλικά:

Μισή κολοκύθα κίτρινη

Μια μεσαία πατάτα

Μια μεσαία γλυκοπατάτα

Ένα καρότο

Δύο μεσαία κρεμμύδια

Μια σκελίδα σκόρδο

Δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας

Ελάχιστη ζάχαρη καστανή

Δέκα ντοματίνια

Έναν κύβο λαχανικών

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω κρεμμύδια, σκόρδο και καρότο.

Αφού έχουν αλλάξει λίγο χρώμα ρίχνω τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.

Μόλις έχουν καραμελώσει ρίχνω την γλυκοπατάτα, την κανονική πατάτα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτω την κολοκύθα ( σε κύβους ) και τα  δέκα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Προσθέτω νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Προσθέτω τον κύβο λαχανικών και

Βράζω για 20 λεπτά!

Μετά τη βράση  πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ και σερβίρω με λίγο γιαούρτι , χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, λίγη πάπρικα, κάρυ και ρίγανη!

Καλή Όρεξη!