Μπακαλιάρος σωτέ με πουρέ κολοκάσι και λάδι κόλιανδρου

Υλικά

 

Μπακαλιάρος

Κολοκάσι

Κρέμα γάλακτος

Γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Κόλιανδρος

Σχοινόπρασο

Βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής 

Μπακαλιάρος 

Καθαρίζουμε πολύ καλά το μπακαλιάρο. Το φιλετάρουμε και σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι , μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα το βγάζουμε και το βάζουμε στην άκρη.

Πουρές κολοκάσι

Κόβουμε το κολοκάσι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να βράσει σε ίση ποσότητα γάλατος και κρέμας γάλακτος ίσα-ίσα μέχρι να το σκεπαστεί. Όταν μαλακώσει το κολοκάσι το βγάζουμε και το βάζουμε σε μπλέντερ, χτυπάμε με κρύο βούτυρο και αν είναι πιο σφιχτό από αυτό που θέλουμε προσθέτουμε από το μείγμα που το βράζαμε, γάλα και κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή σύσταση.

Αλατοπιπερώνουμε μέχρι να μας αρέσει  και σερβίρουμε το σοταρισμένο μπακαλιάρο με τον πουρέ και ένα λάδι από κολιανδρο.

Πως φτιάχνουμε το λάδι κόλιανδρου

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε κόλιανδρο με 100ml λάδι, ένα ματσάκι κόλιανδρο και το χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφού  ζεσταθεί λίγο το λάδι από το χτύπημα στο μπλέντερ, το σουρώνουμε στο σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να σουρώσει όλο το λάδι που φτιάξαμε.

Καλή απόλαυση!!!