Αποτελεσματική αποτρίχωση στο σπίτι

Ο καιρός «ανοίγει», οι εξορμήσεις στις παραλίες βρίσκονται προ των πυλών και η αποτρίχωση αποτελεί την πλέον απαραίτητη συνήθεια περιποίησης όλων των γυναικών. Μας κάνει να νιώθουμε όμορφες, με αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα να έχουμε ένα απαλό και λείο δέρμα. Εάν είστε από τις γυναίκες που προτιμούν να κάνουν αποτρίχωση μονές στο σπίτι – δεδομένου ότι γνωρίζετε πως το ραντεβού με την αισθητικό σας θα αργήσει ή απλώς δεν επιθυμείτε να επισκεφθείτε ένα σαλόνι ομορφιάς – σας έχουμε τις πλέον αποτελεσματικές τεχνικές για σπιτική αποτρίχωση. Χρησιμοποιείτε τις παρακάτω εναλλακτικές τεχνικές αποτρίχωσης με συνέπεια για άμεσα αποτελέσματα.

Sugar waxing

Γνωστή κι αγαπημένη τεχνική αποτρίχωσης, με παρόμοια αποτελέσματα με το κερί. Αφήνει την επιδερμίδα λεία και βελούδινη. Για να μπορέσετε να εφαρμόσετε την τεχνική χρειάζεται οι τρίχες των ποδιών να έχουν μήκος τουλάχιστον 5 χιλιοστών, ενώ στο μπικίνι 6 χιλιοστών.

Υλικά:

60γρ ζάχαρη

60γρ  χυμός λεμονιού

15γρ νερό

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα το μίγμα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει κι είναι έτοιμο για χρήση.

Απλώστε το στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε,προς την κατεύθυνση της τρίχας, και αφήστε το να σταθεροποιηθεί. Τέλος, τραβήξτε πολύ γρήγορα και αποφασιστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για καλύτερα αποτελέσματα τραβήξτε παράλληλα προς το δέρμα.

Σπιτική χαλάουα

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης με μεγάλη διάρκεια. Αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα και σταδιακά την αποδυναμώνει. Όμως η σπιτική χαλάουα δεν αφαιρεί μόνο τις τρίχες. Κάνει απολέπιση του σώματος ή του προσώπου, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας απαλή και λεία την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για κάθε σημείο του σώματος (πόδια, χέρια, μασχάλες, μπικίνι), αλλά και το πρόσωπο (μουστάκι, πηγούνι κλπ).

Υλικά:

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο

20γρ μέλι

10 χυμό λεμονιού

10 νερό

40γρ κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε το μείγμα. Μόλις αρχίζει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, κατεβάστε το από την φωτιά. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί και έπειτα βάλτε το σε ένα μπολ. Μόλις κρυώσει λίγο, πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και πλάστε την στα χέρια σας σαν πλαστελίνη, ώστε το μπαλάκι να αποκτήσει ένα χρυσο-μπεζ χρώμα και  ίνες σαν κλωστές. Αν το προϊόν κολλάει στο χέρι, βρέξτε τα δάχτυλα σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια πλάστε το λίγο ακόμη.

Απλώστε τη στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε, ακολουθώντας πάντα την φορά της τρίχας και τραβώντας προς την αντίθετη φορά. Αν παραμένουν υπολείμματα στο σώμα σας μπορείτε να τα αφαιρέσετε με λίγο χλιαρό νερό ή με λάδι σώματος.

Αποτρίχωση με κλωστή 

Αν και ήταν γνωστή από την αρχαιότητα, μόλις τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί. Πρόκειται για μια γρήγορη και με μεγάλη διάρκεια μέθοδο αποτρίχωσης, ιδανική για το πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα τα φρύδια και το άνω χείλος.

Υλικά:

Βαμβακερή κλωστή ραπτικής

Οινόπνευμα ή λοσιόν καθαρισμού

Βαμβάκι

Εκτέλεση:

Αρχικά βάλτε λίγο οινόπνευμα ή λοσιόν σε ένα βαμβάκι και καθαρίστε καλά την περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσετε.

Πάρτε την κλωστή και κόψτε ένα κομμάτι. Το μήκος της κλωστής θα πρέπει να μπορεί να τυλιχτεί 3 φορές γύρω από την παλάμη σας. Δέστε τις δυο άκρες της κλωστής και κρατήστε την ανοιχτή και τεντωμένη ανάμεσα στα χέρια σας.  Γυρίστε 4 φορές κυκλικά το ένα χέρι, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Χ κι είστε έτοιμη για αποτρίχωση.

Τοποθετήστε το κέντρο του Χ στην περιοχή που θέλετε να αποτριχωσετε και ανοιγοκλείνετε τα δάχτυλα σας. Με τον τρόπο αυτό οι τρίχες μαγκωνουν και αφαιρούνται. Όταν η κλωστή σταματήσει να πιάνει τις τρίχες σημαίνει πως θέλει άλλαγμα, διότι έχει συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας.

Μαγειρική σόδα και λάδι καρύδας

Για το τέλος αφήσαμε την παραδοσιακή «συνταγή της γιαγιάς» σε νέα εκδοχή. Απλή και δοκιμασμένη συνταγή που όμως χρειάζεται να εφαρμόζεται κάθε νύχτα για αρκετό διάστημα.

Υλικά

20γρ μαγειρική σόδα

200ml βραστό νερό

10γρ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Αναμείξτε την μαγειρική σόδα με το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέστε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Με ένα βαμβάκι εφαρμόστε το μίγμα στα σημεία όπου υπάρχει η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και αφήστε το να δράσει όλη την νυχτα, τυλίγοντας την περιοχή με μια γάζα. Το πρωί αφαιρέστε την γάζα, καθαρίστε την περιοχή με χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα. Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες εφαρμογής για να μειωθεί η τριχοφυΐα.