ManpowerGroup Έκθεση «Ο όμιλος ManpowerGroup μείωσε τις λειτουργικές εκπομπές του κατά 39% και καλεί την Παγκόσμια Κοινότητα για συλλογική δράση για το ‘‘S’’ στο ESG »

/

Μείωση των λειτουργικών της εκπομπών κατά 39% αναφέρει o όμιλος ManpowerGroup στην έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG) για την περίοδο 2021-2022 με τίτλο «Working to Change the World» (Εργασία για την αλλαγή του κόσμου). Η έκθεση αποτυπώνει σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου του για μείωση των άμεσων εκπομπών (Scope 1 και 2 *) κατά 60% και των εκπομπών της αλυσίδας αξίας κατά 30%. Ο όμιλος ManpowerGroup ήταν η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που επικύρωσε τους κλιματικούς της στόχους από την πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi).

Η εταιρεία καθοδηγεί επίσης ενεργά την κοινωνική της αποστολή όπου μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη διαρθρωτική έλλειψη δεξιοτήτων, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να συνεργαστεί για να επιταχύνει την επίδραση στους τομείς της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας και της ποικιλομορφίας, της ισότητας, της ένταξης και του «ανήκειν» (DEIB). Αυτό θα βοηθήσει τους εργαζομένους να προετοιμαστούν για ένα πιο ψηφιακό εργασιακό μέλλον, πιο παγκόσμιο και με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ.

Συμμετέχοντας από την έναρξη λειτουργίας της, στη Συμμαχία CEO Climate Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και συνιστώντας ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Απασχόλησης και πολλών άλλων, ο όμιλος ManpowerGroup συμβάλλει ενεργά και πιστεύει στη συλλογική συνεργασία. Το σχέδιο της έκθεσης «Working to Change the World» ενισχύει τις αξίες της γύρω από τους ανθρώπους και τον σκοπό της – ότι η ουσιαστική εργασία έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο – και υπογραμμίζει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η εταιρεία σημειώνει πρόοδο στους κύριους πυλώνες της:

  1. Πλανήτης (το E του ESG) – μειώνοντας τις εκπομπές εντός της εταιρείας και της αλυσίδας αξίας της
  2. Άνθρωποι & Ευημερία (το S του ESG) – δημιουργώντας ταλέντα σε κλίμακα και παρέχοντας ουσιαστική, βιώσιμη εργασία για όλους
  3. Αρχές Διακυβέρνησηςμε συνέπεια και αναγνωρισμένες για τις ηθικές και υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές της

«Αισθάνομαι υπερήφανος για την αφοσίωση της ομάδας της ManpowerGroup να είναι η πρώτη στον κλάδο μας που επικύρωσε τους κλιματικούς μας στόχους για το 2030 από την SBTi, προσδιορίζοντας τους μοχλούς για την επίτευξη του Net-Zero έως το 2045 ή και νωρίτερα», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ManpowerGroup, Jonas Prising. «Αυτό που καθίσταται όλο και πιο επείγον, ωστόσο, είναι η ανάγκη να κάνουμε το ίδιο είδος παγκόσμιας συλλογικής προόδου για την αντιμετώπιση του S – και μάλιστα δεκαετίες γρηγορότερα από ό,τι κάναμε για τη δράση για το κλίμα.

Όταν ασχολείστε με ανθρώπους και ταλέντα, συμμετέχετε στενά σε μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή κάποιου: την επιλογή εργασίας, καριέρας και εισοδήματος. Γνωρίζουμε ότι η παγκόσμια οικονομία, η τρέχουσα γεωπολιτική και άλλες επιταχυνόμενες τάσεις βαθαίνουν το χάσμα μεταξύ των εργαζομένων στη γνώση, των ειδικευμένων και των ανειδίκευτων εργαζομένων. Αν δεν δράσουμε τώρα, θα δούμε μια περαιτέρω διχοτόμηση της δημιουργίας ευκαιριών και πλούτου ανά φύλο, φυλή, εκπαιδευτικό επίπεδο και σύνολο δεξιοτήτων, κάτι που δεν προάγει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».

Από την πλευρά της η Ruth Harper, επικεφαλής βιωσιμότητας και επικοινωνίας του ομίλου ManpowerGroup αναφέρει: «Πιστεύουμε στις κοινές φιλοδοξίες για την επίτευξη του Net Positive στο S (Κοινωνία) και, ως εκ τούτου, οφείλουμε να υιοθετήσουμε μια πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση. Για εμάς, οι Άνθρωποι και η Ευημερία είναι ο πυρήνας της επιχείρησής μας και θεμελιώδης παράγοντας για τον σκοπό μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε στην καθαρή θετική απασχόληση – έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι καλύτερα, είτε μένουν μαζί μας, είτε φεύγουν. Σημαίνει να είμαστε πρώτα άνθρωποι διευρύνοντας τη διαφορετικότητα, την ισότητα, την ένταξη και το ανήκειν στον χώρο εργασίας, αυξάνοντας την ατομική απασχολησιμότητα των ανθρώπων και παρέχοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο της ευημερίας και των δυνατοτήτων κέρδους τους, ώστε να γνωρίζουν περισσότερα για τον εαυτό τους, να κατανοούν τις δυνατότητές τους και να μπορούν να είναι σίγουροι ότι διαθέτουν τις δεξιότητες για σήμερα αλλά και για το μέλλον».

Βασικά σημεία από τον Απολογισμό ESG 2021-2022 του ομίλου ManpowerGroup:

Πλανήτης

  1. Μείωσε τις λειτουργικές εκπομπές (Scope 1 και 2) κατά 39% – σημαντική πρόοδος προς τον στόχο της μείωσης κατά 60% έως το 2030.
  2. Απέσπασε για 11η χρονιά βαθμολογίες υψηλότερες από τους μέσους όρους της βιομηχανίας στις αναφορές σχετικά με το κλίμα στο Carbon Disclosure Project (CDP).
  3. Ενεργοποίησε τις ομάδες planet στις 15 μεγαλύτερες αγορές για να ευθυγραμμιστεί παγκοσμίως και να υλοποιήσει τοπικά το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα.

Άνθρωποι & Ευημερία

  1. Επικεντρώθηκε στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων, στη βελτίωση της απασχολησιμότητας και της εισοδηματικής ευημερίας και στην οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού και έτοιμου για το μέλλον, ανθρώπινου δυναμικού.
  2. Μεταμόρφωσε 182.000 ζωές μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος Manpower MyPath, παρέχοντας εξατομικευμένες ευκαιρίες καθοδήγησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων που αντιστοιχίζονται σε περιζήτητα μονοπάτια σταδιοδρομίας – κυρίως σε εξειδικευμένους τεχνικούς, σε μεταφορές και logistics, καθώς και επαγγελματίες επιχειρήσεων όπως αυτοί σε θέσεις μάρκετινγκ και πωλήσεων.
  3. Δεσμεύθηκε για την προάσπιση της διαφορετικότητας, της ισότητας, της ένταξης και του ανήκειν (DEIB) στον χώρο εργασίας καθώς και για τον καθορισμό ενός φιλόδοξου στόχου για την επίτευξη 50% ποικιλομορφίας των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο ηγεσίας έως το 2025. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο όμιλος ManpowerGroup έχει ξεπεράσει το 30% της ποικιλομορφίας των φύλων στα διοικητικά του συμβούλια και το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό του το 2021 ήταν κατά 60% γυναίκες.

Αρχές Διακυβέρνησης

  1. Χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο από την Ethisphere για 13η χρονιά το 2022 – η μόνη εταιρεία στον κλάδο που βραβεύεται με αυτό το βραβείο για περισσότερο από μια δεκαετία.
  2. Περιλαμβάνεται στον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones για12η χρονιά.
  3. Μέχρι σήμερα, έχει συμπεριληφθεί στην EcoVadis με πλατινένια, χρυσή και ασημένια κατάταξη σε 24 χώρες και σε παγκόσμιο επίπεδο.

(*) SCOPE 1: αφορά εκπομπές από δραστηριότητες υπό τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, δηλαδή αυτή η ίδια προβαίνει στην αγορά και καύση καυσίμου για την μεταφορά και αποθήκευση.

SCOPE 2: αφορά εκπομπές από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Βρείτε την πλήρη έκθεση στη διεύθυνση: www.manpowergroup.com/sustainability.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας – Manpower®, Experis® και Talent Solutions® – δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία – ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για 13η φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο – “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα 

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο δύο υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της Οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Ενώ, το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό