Έκθεση Ζωγραφικής του Ανδρόνικου Ιωαννίδη «Από το Σκοτάδι στο Χρώμα» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας πραγματοποιεί εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Ανδρόνικου Ιωαννίδη στο ιστορικό κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου, (Γ. Παπαβασιλείου 34) το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19.30.

Στην έκθεση «Από το Σκοτάδι στο Χρώμα», θα εκτεθούν έργα που θα σκιαγραφούν την καλλιτεχνική υπόστασή του, ως ενιαίο σύνολο με συγκεκριμένη καλλιτεχνική ταυτότητα. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει: «Η ζωή είναι χρώμα και αυτό σκοπεύω να αναδείξω»!

Τα έργα της έκθεσης, είναι κυρίως μεσαίου μεγέθους, λάδια και ακριλικά, μορφές και φιγούρες, ανθρωποκεντρικοί πίνακες, με εξπρεσιονιστική γραφή, έντονη χρωματική επεξεργασία και τάση για αφαίρεση.

Παράλληλα, παρουσιάζεται μια ενότητα με δέντρα, όπου η έντονη και εκφραστική γραφή του μετασχηματίζεται σε «φύση», αφήνοντας το «υποκειμενικό» και το «προσωπικό», να υπονοείται ως μια ανεπεξέργαστη, αλλά βαθιά ριζωμένη, γνήσια εξπρεσιονιστική τάση.

Από την έκθεση δεν θα λείπουν τα παραστατικά έργα του ιδίου, κυρίως οι προσωπογραφίες αγαπημένων ανθρώπων του, που είναι πάντα πιστά στη συναισθηματική περιγραφή.

Ο Ανδρόνικος Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1995, ζει και εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος στο Μαρκόπουλο. Η τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, που έλαβε για να γίνει επαγγελματίας φωτογράφος, δημιούργησε επιπλέον, την ανάγκη εμβάθυνσης στο καλλιτεχνικό πεδίο.

Ως παιδί, ένιωθε έντονη την επιθυμία εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του και αναζητούσε διαρκώς την καλλιτεχνική έκφραση ως μέσο. Σύντομα οδηγήθηκε στο μαγικό κόσμο των χρωμάτων και του σχεδίου. Μεγαλώνοντας, η ενασχόλησή του με τη ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία και οι δυνατότητες καλλιτεχνικής έκφρασης στο μέσο αυτό, τον οδήγησε να την ακολουθήσει και επαγγελματικά. Στη διαδρομή αυτή, η ζωγραφική λειτουργούσε συνδυαστικά με τη φωτογραφία, ανοίγοντάς του πιο δημιουργικά μονοπάτια.

Το τελευταίο διάστημα, η ζωγραφική έγινε η απόλυτη ενασχόλησή του. Διατηρεί μια τεράστια συλλογή με έργα που έχει φιλοτεχνήσει σε όλη του την πορεία, καθώς διακατέχεται από μία ακόρεστη επιθυμία να δημιουργεί καθημερινά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τις καθημερινές 9.30 π.μ. – 13.00 και 17.30 – 19.30 και τα Σαββατοκύριακα 17.30 – 19.30.