GoGo Penguin live στην Αθήνα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου – Gagarin 205

/

Μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο μουσείο της Ακρόπολης, οι GoGo Penguin, επιστρέφουν στην Αθήνα και στην σκηνή του Gagarin για να μας ταξιδέψουν στα μαγικά ηχοτοπία τους. Η ιδιαίτερη μπάντα από το Manchester που έχει στις αποσκευές της το βραβείο Mercury (2014) για το άλμπουμ τους v2.0 και την συνεργασία τους από το 2016 με την φημισμένη δισκογραφική Blue Note έχει κατορθώσει να κερδίσει τόσο την κριτική όσο και το κοινό.

Το τρίο αποτελείται από τους Chris Illingworth (πιάνο), Nick Blacka (μπάσο) και τον Jon Scott (ντραμς) ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Rob Turner. Με επτά κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους και ένα ευρύ φάσμα επιρροών που συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες από τους ηλεκτρονικούς Massive Attack, Brian Eno, Aphex Twin ως τον κλασσικό Debussy και τον μινιμαλιστή Phillip Glass, το συγκρότημα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μοναδικό ιδιοσυγκρασιακό μουσικό ύφος που δύσκολα κατατάσσεται ή ξεχνιέται.

Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αμάλγαμα jazz, trip hop, electronica, minimal και κλασσικής μουσικής. Οι ίδιοι σε συνεντεύξεις τους παραδέχονται πως δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της αυστηρής κατάταξης σε ένα μουσικό είδος, ενώ τρελαίνονται με τα διαφορετικά συναισθήματα που μπορεί η ίδια σύνθεση να προκαλέσει σε κάθε διαφορετικό ακροατή. Οι δυναμικές ζωντανές τους εμφανίσεις γεμάτες κινηματογραφικές εικόνες κόβουν κάθετα τον θεατή με τα συναισθηματικά κύματα που δημιουργούν. Οι συναυλίες τους δεν υπόσχονται – είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

▶️ Εισιτήρια: 25€ (προπώληση), 35€ (περιορισμένες θέσεις καθήμενων στον εξώστη), 30€ (ταμείο)

▶️ Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του (ενδεικτικά Public, Media Markt, Wind κ.α.). Οι μεταπωλητές ηλεκτρονικών εισιτηρίων, παρακρατούν προμήθεια βάσει των τιμοκαταλόγων τους.