9,5 δισ. ευρώ συγκεντρώθηκαν από την παγκόσμια εκστρατεία, για εμβόλια κατά του COVID-19

Το αστρονομικό ποσό των 9,5 δισ. ευρώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά της COVID-19. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς σήμερα φθάσαμε στο πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse, υπό την αιγίδα της Επιτροπής της Ε.Ε.», ανέφερε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον λογαριασμό της στο Twitter.
Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέφερε 8 δισ. από παγκόσμιους ηγέτες και άλλους θεσμούς κατά την έναρξή της, στις 4 Μαΐου.
Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δωρίζει 3 εκατ. ευρώ για τον κοινό σκοπό, ενώ τόνισε ότι δωρεές θα κάνουν και ιδιωτικοί οργανισμοί και ιδρύματα που έχουν μέχρι στιγμής συνεισφέρει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες, άμεσα και να είναι διαθέσιμο και οικονομικό σε μεγάλη κλίμακα και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας. «Καμία χώρα δεν θα πρέπει να έχει μονοπωλιακή πρόσβαση σε αυτό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος και στη φράση της Μελίντα Γκέιτς ότι «η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων».