Επαναλειτούργησε ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας

Τις πύλες του στους επισκέπτες άνοιξε την Τρίτη ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα τουριστικός προορισμός της Ιταλίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την περιοχή, την πρώτη μέρα λειτουργίας του χώρου οι δημοσιογράφοι και οι ξεναγοί ξεπέρασαν τους τουρίστες που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το άνοιγμά του.

Παράλληλα, μια σειρά νέων προληπτικών μέτρων τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, όπως η παρακολούθηση της θερμοκρασίας κάθε επισκέπτη που εισέρχεται στην Πομπηία από μια θερμική κάμερα, καθώς και η υποχρεωτική απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίων διαδικτυακά επιλέγοντας το χρονικό διάστημα για την επίσκεψή τους, ενώ από τις 9 Ιουνίου, θα ανοίξουν νέες διαδρομές για τους επισκέπτες

Για αυτήν την πρώτη φάση της επαναλειτουργίας, που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει δύο εβδομάδες, επιτρέπεται να ακολουθείται μόνο μία προκαθορισμένη διαδρομή, αποκλειστικά στους κύριους δρόμους αυτής της αρχαίας πόλης κοντά στη Νάπολη, η οποία θάφτηκε από την ηφαιστειακη τέφρα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Επίσης θα είναι δυνατή κι η πρόσβαση σε ορισμένες από τις σημαντικές επαύλεις της, εκείνες που έχουν επαρκή εσωτερικό χώρο, ώστε να τηρείται η κοινωνική απόσταση.

Οι υπεύθυνοι του αξιοθέατου σχεδιάζουν να επιτρέπουν την είσοδο σε μόλις 40 ανθρώπους κάθε φορά κάθε 15 λεπτά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ασφάλεια, ενώ θα είναι υποχρεωτικές και οι μάσκες καθ ‘όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Η Πομπηία είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής τουριστική τοποθεσία στην Ιταλία, μετά το Κολοσσαίο στη Ρώμη, με περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες το 2019.