6 βήματα & 5 tips για να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά στο σπίτι

Επειδή δεν πρέπει να είμαστε ποτέ απεριποίητες, ακόμα και όταν μένουμε στο σπίτι, σας έχω τα 5 βήματα για το πως θα βάψουμε μόνες μας τα μαλλιά μας.

Υλικά

  1. πλαστικό μπολ
  2. πλαστικά γάντια μια χρήσης
  3. ένα πινέλο βαφής μαλλιών
  4. 4 πιάστρες
  5. βαζελίνη
  6. μια σκούρα πετσέτα
  7. 2 καθρέφτες
  8. Ξεκινάμε την διαδικασία.

Βήμα 1: Άπλωσε τη βαζελίνη στο περίγραμμα των μαλλιών σου, πρόσωπο, αυτιά και αυχένα. Αυτό γίνεται για να προστατεύσεις το δέρμα εκτός των μαλλιών από το να βαφτεί και να έχεις ανεπιθύμητες κηλίδες στο πρόσωπο.
Βήμα 2: χωρίσεις τα μαλλιά σου με μια χτένα σχηματίζοντας ένα σταυρό. Από το κέντρο του προσώπου μέχρι πίσω στον αυχένα και από το ένα αυτί μέχρι το άλλο. Πιάσε κάθε τέταρτο των μαλλιών χωριστά με μια πιάστρα.
Βήμα 3: Άφησε το μπροστά αριστερό (ή δεξί, με όποιο θες ξεκινάς) τέταρτο κάτω και ξεκίνα να κάνεις μικρές χωρίστες παράλληλες με την κεντρική, βάφοντας κάθε φορά με το πινέλο το άνοιγμα. Αφού φτάσεις στο αυτί, κάνε το ίδιο με την άλλη πλευρά.
Βήμα 4: Αφού έχεις ολοκληρώσει το μπροστινό μέρος, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το πίσω μέρος του κεφαλιού.
Βήμα 5: Αφού έχεις βάψει όλα τα κομμάτια, τσέκαρε τις ρίζες στο “στεφάνι”, δηλαδή μπροστά στο πρόσωπο και τις φαβορίτες για να σιγουρευτείς ότι έχουν βαφτεί καλά.
Βήμα 6: Αφήνεις όση ώρα λένε οι οδηγίες και ξεβγάζεις κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις ρίζες για να ξεβάψει το δέρμα ανάμεσα στις τρίχες.

Για πολύ καλά αποτελέσματα ακολουθείστε τα παρακάτω tips.
Tip 1: Βάψτε τα μαλλιά σας όταν είναι άλουστα
Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι άλουστα για δυο τρεις μέρες τουλάχιστον πριν τα βάψετε. Αρχίστε με ένα προϊόν για βαθιά ενυδάτωση πριν το βάψιμο .
Tip 2: Μη βάψετε όλο το κεφάλι σας
Αν χρειάζεστε μόνο να βάψετε τις ρίζες σας, τότε βάψτε μόνο τις ρίζες σας και όχι όλο το κεφάλι. Όταν βάφετε όλο το κεφάλι σας κάθε 2 μήνες θα ξηράνει πολύ και θα προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά σας.Απλώστε τη βαφή μόνο στις ρίζες.
Tip 3: Να τσεκάρετε συνεχώς την βαφή στο κεφάλι σας
Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται με τη βαφή μαλλιών και αφήστε τη βαφή στο κεφάλι σας τόσο, όσο αυτές υποδεικνύουν. Τσεκάρετε τη βαφή μαλλιών σας κάθε 10 λεπτά, ώστε να σιγουρευτείτε ότι η βαφή μετατρέπει το χρώμα σας στο επιθυμιτό χρώμα.
Tip 4: Μην χρησιμοποιείτε ενυδατικό προϊόν σε φρεσκο βαμμένα μαλλιά
Αν έχετε μόλις βάψει τα μαλλιά σας, ξεπλύνετέ τα με σαμπουάν αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικό προϊόν, εκτός από τις άκρες των μαλλιών σας. Το προϊόν ενυδάτωσης, θα προκαλέσει προβλήματα στην παραμονή του χρώματος στα μαλλιά σας εαν χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την βαφή. Ενυδατώστε τα μαλλιά μετά από μια δυο μέρες αφού τα βάψετε. Μπορείτε να κάνετε θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης δύο εβδομάδες μετά τη βαφή.
Tip 5: Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο ή χλιαρό νερό, ποτέ με ζεστό
Η χρήση κρύου ή χλιαρού νερού θα βοηθήσει να ξεπλύνετε πλήρως το σαμπουάν σας, καθώς και το χρώμα να παραμείνει στα μαλλιά σας. Μετά από το πρώτο ξέπλυμα, φροντίστε να μην πλύνετε τα μαλλιά σας για 2 με 3 ημέρες μετά τη βαφή. Αν θέλετε χρώμα που θα διαρκέσει, αποφύγετε το ζεστό νερό και προσπαθήστε να πλένετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα με κρύο ή χλιαρό νερό.
Καλή Επιτυχία!!!