H νέα τάση στα μαλλιά εμπνευσμένη από την καραντίνα

Η πανδημία του κορωνοϊού και η καραντίνα άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή μας.

Όπως είναι φυσικό, επηρεάστηκαν όλοι οι τομείς της, όπως αυτός της μόδας και της ομορφιάς.

Τα ψηλοτάκουνα μπήκαν στα κουτιά τους, τα επίσημα, λαμπερά ρούχα στις ντουλάπες και το έντονα στιλιζαρισμένο λουκ έμεινε στην άκρη.

Αντ’ αυτού, επιλέγουμε πλέον comfy, cool ρούχα ενώ το στιλ μας είναι πιο χαλαρό και επιμελώς ατημέλητο.

Τα μαλλιά δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο. Η τάση της εποχής επιτάσσει messy, ανεπιτήδευτο hair look, σχεδόν αποδομημένο και μακριά από νόρμες και καλούπια.

Μάλιστα, έχει γίνει η νέα εμμονή των fashion girls και την βλέπουμε παντού στα social media αλλά και στον δρόμο.

Το φυσικό στιλ έχει την τιμητική του είτε αυτό μεταφράζεται σε ίσιο, μακρύ μήκος, είτε σε ανομοιόμορφα σπαστά μαλλιά με ελαφρύ κυματισμό ή ακόμη και μπούκλες.

Μάλιστα, αυτό το au naturel αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου «φτιαχτό» ώστε να δείχνει έτσι.

Αντιθέτως, το hair trend είναι κυριολεκτικά φυσικό, χωρίς προσπάθεια για να πετύχει ούτε με υλικά (λακ, κρέμες) ούτε με θερμά εργαλεία, όπως τα ισιωτικά ψαλίδια κτλ.

Όλο και περισσότερα fashion girls και celebs αγκαλιάζουν τη zero-styling προσέγγιση όσον αφορά στα μαλλιά, την οποία βλέπουμε να έχει κατακλύσει τα social media.

Με μότο τους το «less is more», οι fashionista απλώς στεγνώνουν τα μαλλιά τους και αποκτούν ένα χαλαρό, ανέμελο αποτέλεσμα. 

Φυσική υφή, απαλά μαλλιά, ακόμη και flyaways είναι το ανεπιτήδευτο λουκ στα μαλλιά που θα βλέπεις παντού από εδώ και πέρα ενώ είναι ιδανικό για το ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Πηγή: bovary.gr