16 ετών το νεότερο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

/

Ένα 16χρονο κορίτσι από τη Θήβα κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης από ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό. Η μητέρα της κοπέλας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η ανακοπή που υπέστη η 16χρονη σχετίζεται με τον κορονοϊό, καθώς ο ιός αυτός μπορεί να προκαλέσει περικαρδίτιδα.
Το Νοσοκομείο Θήβας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει όσα προηγήθηκαν του θανάτου της έφηβης κοπέλας και προσθέτει ότι θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου του κοριτσιού.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήβας
«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.
Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».