Το elnews χορηγός επικοινωνίας στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

Η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, επιστρέφει από το Σάββατο 04 έως την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 στο Mec Παιανίας, ως η πρώτη F2B έκθεση που απαντά στα ουσιαστικά ζητήματα των Ελλήνων παραγωγών.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibitionεισάγει για πρώτη φορά τον όρο F2B [Food to Business] στοχεύοντας στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής, θέλοντας να δώσει λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως αυτά της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης για ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής.

Έτσι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ γίνεται η πρώτη αμιγώς F2B έκθεσηartisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται o κλάδος της μεγάλης λιανικής (super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του Τουρισμού(Ξενοδοχεία, villas, yachting etc) και της Εστίασης(Εστιατόρια, bars, wine), κάτω από την κοινή ομπρέλα της έκθεσης, όπου κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, σημαντικοί buyers θα έχουν τη δυνατότητα να συναντούν απευθείας τους παραγωγούς στην αρχή της σεζόν.

Επιπλέον, όλοι οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους δωρεάν και διαδικτυακά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμαςwww.thedelifair.gr, για έναν ολόκληρο χρόνο και να συνομιλήσουν με επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των virtual B2B συναντήσεων.

Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου με θέματα που απασχολούν την προώθηση των επιχειρήσεων, την ασφάλεια των τροφίμων, το food waste, τις νέες γαστρονομικές τάσεις, τα “μυστικά” της μαγειρικής τέχνης και πολλά ακόμη.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition τιμά φέτος την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας έρχονται στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ για να παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και φυσικά τα κρασιά της περιοχής. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από γευστικές δοκιμές και γαστρονομικά δρώμενα να γνωρίσουν τα προϊόντα του βορρά, να ενημερωθούν από τους παραγωγούς και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» διακεκριμένοι chefs, με οικοδεσπότη τον Κώστα Μπουγιούρη, θα παρουσιάσουν ελληνικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεση, ενώ θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα workshopsγύρω από την μαγειρική τέχνη και «Food Expert Stories» από επιτυχημένους επαγγελματίες του κλάδου.  

Τέλος, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine FoodExhibition θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς Premium προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αιτήσεις συμμετοχής για τα AFFA 2023 θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο του 2022, για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος. Για περισσότερες πληροφορίεςwww.affa.gr

Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine FoodExhibition αναλαμβάνει η RM International. Με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 – The Greek Fine Food Exhibition

04-06 Φεβρουαρίου 2023

Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας

www.expotrof.gr