10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition: Συνέντευξη τύπου στη HotelBrain Academy

Την Δευτρα 29 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις της HotelΒrain  Academy  πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου της 10ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine FoodExhibition. Εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας RMInternational μίλησε ο CEO κος Κωστής Μοσχονάς, ο οποίος ξεκινώντας από μια σύντομη αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, και ευχαριστώντας τους συντελεστες της έκθεσης για την πολύτιμη υποστήριξή τους, παρουσίασε τη φετινή διοργάνωση και το όραμά του για το μέλλον. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – TheGreek Fine Food Exhibition μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό και φιλοξενεί 50 διεθνείς buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της Ευρώπης που αναζητούν ποιοτικά ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του ΑντιπεριφερειάρχηΕξωστρέφειας κου Μπάνε Πρέλεβιτς  από την τιμώμενη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε η υπεύθυνη επικοινωνίας της RMInternational κα Γιώτα Παπαβασιλείου, ο κος Πρέλεβιτς αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, στα προϊόντα που αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία θα παρουσιάσουν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition οι 23 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αλλά και στις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας οι οποίες θα παρουσιαστούν στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα από διακεκριμένους chef της  Ένωσης επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο chef κος Κώστας Μπουγιούρης κι επί σειρά ετών Head chef του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» έδωσε μια πρόγευση από ό,τι πρόκειται να απολαύσουν φέτος οι επισκέπτες της έκθεσης ενώ παρουσίασε και τον νέο Head chef της εκδήλωσης κο Γιώργο Τσαπάρα. Μετά από μια θητεία εννέα ετών ο κύριος Μπουγιούρης αρκετά συγκινημένος αποχαιρετά φέτος την ΕΞΠΟΤΡΟΦ και προσκαλεί όλους του επαγγελματίες του κλάδου να δώσουν το παρόν στην έκθεση που κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες νέα, premium προϊόντα.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Athens Fine Food Awards (AFFA) byEΞΠΟΤΡΟΦ  κος Χάρης Τζαννής. Όπως τόνισε ο κύριος Τζαννής η αξιολόγηση των προϊόντων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός της έκθεσης όπως κάθε χρόνο. Στα φετινά βραβεία AFFA αξιολογήθηκαν πολλά νέα προϊόντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, όπως το χαρακτηριστικό μπλε μέλι, ενώ δεν  παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη των ελαιολάδων από το διαγωνισμό που δείχνει την δυσκολία που αντιμετωπίζει φέτος ο κλάδος.
Με την σειρά της η δημοσιογράφος Δώρα Μιχαήλ μίλησε για όσα ενδιαφέροντα θα διαδραματιστούν φέτος στο Food Expert Stories κι ακολούθησαν ο sommelierκος Χρήστος Σιώμος και ο olive oil expert κος Γιάννης Καρβέλας οι οποίοι αναλαμβάνουν τις δύο νέες ενότητες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την πλατεία οινογευσίας Wine Walkκαι το Olive oil bar αντίστοιχα. Ο κος  Σιώμος αναφέρθηκε στην δυναμική της ελληνικής οινοπαραγωγής και το αύριο του κλάδου, ενώ ο κος Καρβέλας στάθηκε στη σημασία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ για την προβολή των ελληνικών ελαιολάδων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε και προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, να δοκιμάσει και να ενημερωθεί για τα εγχώρια προϊόντα και τα οργανοληπτικά στοιχεία τους.