Το νέο σποτ της Πολιτικής Προστασίας “Μένουμε Ασφαλείς Βγαίνουμε Νικητές”

/

Αρνητικές κριτικές δέχτηκε το σποτ της Πολιτικής Προστασίας για τις πλατείες με τον Χρήστο Λούλη, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Για αυτό τον λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας κυκλοφόρησε πριν από λίγο το νέο της σποτ με την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου.

Το νέο σποτ, αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι μας όταν δεν τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ αναφέρεται:

«Όταν πολλοί άνθρωποι ή πολύ μεγάλες παρέες μαζεύονται μαζί, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι πλατείες, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την μετάδοση του ιού. Το σποτ αυτό, μας προτρέπει να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ιδίως να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς σήμερα και αύριο. Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χτες».

Το τηλεοπτικό σποτ προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του Facebook να καταγγέλλουν ότι «αναδεικνύεται η στερεοτυπική μορφή του μάτσο άντρα, που περιγράφει με ειρωνικό τρόπο πως η σύντροφός του, η οποία δεν είναι σε θέση να σκεφτεί και να προστατέψει τον εαυτό της από τον κίνδυνο του κορονοϊού, τον ρωτάει αν θα βγούνε το βράδυ, ενώ παράλληλα μέσα στην αφέλεια της του προτείνει να πάνε σε κάποια πλατεία με κόσμο. Ο “έξυπνος” άντρας έρχεται να “βάλει τα πράγματα στη θέση τους” και της εξηγεί τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει και όταν συνωστιζόμαστε».