Photo by Dylan Gillis on Unsplash

Το μέλλον της εκπαίδευσης και πως θα το κάνετε πράξη σήμερα στην τάξη σας

/

Στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η Διημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής για όλη την Κρήτη στην περιοχή των Χανίων, και πιο συγκεκριμένα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, με τίτλο “Το μέλλον της εκπαίδευσης και πως θα το κάνετε πράξη σήμερα στην τάξη σας!”. Η ενημερωτική και επιμορφωτική αυτή Διημερίδα διοργανώνεται από την Eduact σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, και την υποστήριξη της O3 Out Of the Ordinary.

Σκοπός της είναι να αναδείξει την ενότητα, τα εργαλεία και τις πρακτικές που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να δημιουργήσουν πολίτες με καθολικές αξίες, που αξιοποιούν τα ταλέντα τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες και  πίστη ότι μπορούν να διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις ιδέες τους και τη δουλειά τους. Οι παρουσιάσεις και τα workshops έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες με γνώσεις, δεξιότητες και εκπαιδευτικό υλικό στο να εισάγουν στις τάξεις τους τις πλέον καινοτόμες μεθοδολογίες στο STEAM, τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και την εκπαιδευτική ρομποτική.

Μεταξύ των ομιλητών θα βρίσκονται ο Πρόεδρος της Eduact Κώστας Βασιλείου, ο General Manager της O3 Out Of the Ordinary Δημήτριος Σίσκος, ο Εκπαιδευτικός, και Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST GLOBAL Τάσος Κόλλιας M.Ed in Computer Science in Education, η Γκρέτα Λεβέντη MSc in STEM Education και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM, η ομάδα ρομποτικής που κατέλαβε την πρώτη θέση στην Κατηγορία Robot Design του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League ROBONERDS, η Προπονήτρια της ρομποτικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Σητείας Νεκταρία Αντωνακάκη, μέλη της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής κι η Προπονήτρια της ομάδας ρομποτικής ARCHITECTS Χαρά Καμνάκη.

Παράλληλα με τις ομιλίες θα πραγματοποιηθούν και Workshops για νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης – πληροφορικούς, πληροφορικούς – φυσικούς και υπεύθυνους τεχνολογίας καθώς και για εκπαιδευτικούς – μηχανικούς – marketeers – business managers, όπου οι εκπαιδευτικοί θα δουν πως μπορούν με εύκολο τρόπο να εισάγουν την εκπαιδευτική ρομποτική.

Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο βουλευτής Χανίων και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου Ιωάννης Μηλάκης, και ο Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στο: https://firstlegoleague.gr/fll-crete-conference-2021/