Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της μέρας για περίπατο με τον σκύλο μου;

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές μιας σκυλίσιας μέρας είναι η ώρα της βόλτας. Η καθημερινή βόλτα είναι μεγάλη ανακούφιση για το κατοικίδιο μας, καθώς έχει την ευκαιρία να παίξει με τους χνουδωτούς του φίλους, να μυρίσει το περιβάλλον και να κάνει ό,τι θέλει. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη ώρα να βγάλουν τον σκύλο βόλτα.

Η διάρκεια της βόλτας με το κατοικίδιο εξαρτάται από τη ράτσα, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και τη κατάσταση υγεία του. Δεν υπάρχει μία καθολική και σωστή απάντηση, ωστόσο δυο φορές τη μέρα είναι καλά.

Η καθημερινή βόλτα είναι απαραίτητη, ούτως ώστε το κατοικίδιο να μην έχει περιττά κιλά. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μη βγάζουμε τον σκύλο βόλτα με γεμάτο στομάχι, διότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία του.

‘’Μία επίσκεψη σε ένα pet shopPetvet24.gr https://www.petvet24.gr/ θα σα καλύψει όλες τις ανάγκες της βόλτας του μικρού σας φίλου!’’

Βόλτα το πρωί.

Η πρωινή βόλτα είναι μια καλή συνήθεια, ειδικά το καλοκαίρι που οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν το σκυλάκι και είναι επικίνδυνες για εγκεφαλικό. Η δροσιά των πρωινών ωρών και η λιγοστή κυκλοφορία στους δρόμους είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του ζώου.

Καλό είναι η πρωινή βόλτα να διαρκεί μισή με μία ώρα και να είναι η μεγαλύτερη βόλτα της μέρας. Πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στο κατοικίδιο μας, η πρωινή βόλτα είναι πολύ ευεργετική και για τον άνθρωπο, καθώς του δίνει μια τόνωση ενέργειας!

Απογευματινή βόλτα.

Ομολογουμένως, η απογευματινή βόλτα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα σκυλάκια μας, ειδικά σε αστικές περιοχές, καθώς υπάρχει πολύ συνωστισμός και φασαρία στους δρόμους.

Παρ’ όλα αυτά, αν πρέπει να βγάλετε το κατοικίδιο σας βόλτα το απόγευμα, καλό είναι η διάρκεια της βόλτας να μην ξεπεράσει τα δεκαπέντε λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός, για να ξεγνοιάσει το κατοικίδιο, να κοινωνικοποιηθεί και να ηρεμήσει.

Από την άλλη μεριά, αν μένετε στην ύπαιθρο, η απογευματινή βόλτα δεν είναι κακή ιδέα, για να παίξετε με το κατοικίδιο. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να αποφεύγεται, διότι η ζέστη είναι επικίνδυνη για την υγεία του ζώου.

Βραδινή βόλτα.

Η βραδινή βόλτα είναι από τις καλύτερες επιλογές. Στο τέλος της μέρας πρέπει να είναι χαλαρωτική για το κατοικίδιο, οπότε η ησυχία των βραδινών ωρών είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νυστάζει και να αποκοιμιέται καλύτερα.

Αν η βραδινή βόλτα είναι η πρώτη βόλτα του σκύλου για τη μέρα, πρέπει να διαρκέσει μισή με μία ώρα, ούτως ώστε το σκυλάκι να εκτονώσει όλη τη πίεση και το άγχος της μέρας. Αυτή είναι η στιγμή που το κατοικίδιο μυρίζει το περιβάλλον του, αθλείται και απολαμβάνει προσωπικό χρόνο.

Κάτι τελευταίο και εξίσου σημαντικό είναι το ζήτημα του χρόνου. Πολλές φορές παρατηρείται ότι τα σκυλάκια δεν κοιμούνται καλά το βράδυ και η αιτία είναι η βόλτα.

Ο ανεπαρκής χρόνος για βόλτα στη γειτονιά με το κατοικίδιο μας δεν του δίνει τη δυνατότητα να παίξει αρκετά και να κουραστεί. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία υπερέντασης και αυπνίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συμπερασματικά, πρέπει να αφιερώνουμε τουλάχιστον μία ώρα τη μέρα για τη κανονική βόλτα στη γειτονιά, ιδανικά σε ήσυχη περιοχή. Όποια στιγμή κι αν αποφασίσετε να βγάλετε το σκυλάκι βόλτα, να θυμάστε να κρατάτε αποστάσεις από φασαρία – πολυκοσμία και να τον βγάζετε βόλτα με το λουρί σκύλου, καθώς οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι πολλοί και η βόλτα είναι πολύ σημαντική για την υγεία των σκύλων.