Ο ΜΕΣΙ (ΑΣ) της Αργεντινής !

/

Η Αργεντινή του μυθικού Λιονέλ Μέσι πέρασε στην αιωνιότητα! Στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ όλων των εποχών επικράτησε της Γαλλίας του τρομερού Κιλιάν Μπαπέ με 4-2 στα πέναλτι έπειτα από επικό ματς που έληξε 2-2 στην κανονική διάρκεια και 3-3 στην παράταση!

13.321 ημέρες περίμεναν οι Αργεντινοί για να πατήσουν ξανά στην κορυφή του κόσμου. Από τον θρίαμβο της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό το 1986, ακολούθησαν πίκρες, αποτυχίες, δύο χαμένοι τελικοί το 1990 και το 2014 και πολλά δάκρυα. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και η δικαίωση για μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Το τρίτο Μουντιάλ μετά το 1978 και το 1986, έγινε κτήμα της Αργεντινής το 2022 στο ιστορικό πρώτο χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Χωρίς τέλος οι πανηγυρισμοί στο Μπουένος Άιρες και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας για τον θρίαμβο στο πρώτο χειμερινό Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη Λιονέλ Μέσι, στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών, συνάντησε το πεπρωμένο του και πήρε θέση στο Πάνθεον των Μουντιάλ δίπλα στον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Μέσι τελείωσε το τουρνουά με επτά γκολτρεις ασίστ και συνεισφορά στα περισσότερα απ’ τα 15 γκολ που πέτυχε η Αργεντινή συνολικά. Ο σπουδαίος Αργεντινός, άργησε αλλά πήρε αυτό που δικαιούτο ποδοσφαιρικά τόσο για τη συνολική παρουσία στα γήπεδα όσο και για την εξαιρετική του πορεία στο Κατάρ. Πολλοί ξεχώρισαν στο Μουντιάλ 2022 αλλά εκείνος ήταν απ’ την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα, η σταθερά και το σημείο αναφοράς της Αργεντινής.

Πηγή: ethnos.gr , opentv.gr