ΝΟΥΣ & ΓΝΩΣΗ: Το νέο κέντρο μελέτης & ειδικής αγωγής που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας

Το κέντρο μελέτης και ειδικής αγωγής ΝΟΥΣ & ΓΝΩΣΗ δημιουργήθηκε με γνώμονα το παιδί και την γνωστική του ανάπτυξη σε επίπεδο ολιστικό. Έχουμε ως πρωταρχικό ρόλο την καλλιέργεια, αλλά και την εξέλιξη των δυνατοτήτων του κάθε παιδιού. Γιατί  πιστεύουμε στην μοναδικότητα και στην διαφορετικότητα, κριτήρια που μας οδηγούν και εμάς σε νέες γνωστικές προσεγγίσεις.

Οραματιζόμουν πάντα την δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου Μελέτης και δημιουργίας μικρών παιδιών. Ενώ ήμουν ακόμα φοιτήτρια Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής, παρακολουθούσα σεμινάρια διδακτικής, αλλά και ειδικής αγωγής. Παράλληλα έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού αλλά και Γυμνασίου-Λυκείου. Εστίασα στην ειδική αγωγή με την απόκτηση της γραφής Braille και της Νοηματικής Γλώσσας. Κατόπιν, μετά την κτήση του πτυχίου μου ολοκλήρωσα το  μεταπτυχιακό μου δίπλωμα της Ειδικής Αγωγής στο Διατμηματικό  του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος” Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης και με θέμα διπλωματικής «Η συμβολή της μουσικοθεραπείας στην θεραπεία του αυτιστικού φάσματος των παιδιών-αισθητηριακές παρεμβάσεις». Εργάστηκα ως ειδικός εκπαιδευτικός, κάνοντας  παράλληλη στήριξη σε παιδιά με ΔΑΦ και ΔΕΠΥ. Η μεγάλη μου αγάπη και η ανάγκη για νέους και πρωτότυπους τρόπους προσέγγισης και αλληλεπίδρασης μαζί τους με ώθησε στην υλοποίηση του οράματός μου.

Στο κέντρο μας παρέχουμε υπηρεσίες μελέτης όλων των μαθημάτων Δημοτικού και Γυμνασίου, ενισχυτική διδασκαλία, ιδιαίτερα μαθήματα, ειδικά μαθησιακά προγράμματα, δημιουργική γραφή, λογοθεραπεία- εργοθεραπεία και συμβουλευτική γονέων μέσω των ημερίδων που οργανώνονται. Επίσης , λειτουργεί τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδάκια από 2,5-5 ετών.

Στο τμήμα αυτό τα παιδάκια έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την μουσικοκινητική, το θέατρο σκιών, να φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές, να εκφραστούν μέσω της δραματοποίησης και να εμπλουτίσουν τον λόγο τους μέσω της αφήγησης παραμυθιών.

Το «πιστεύω» μας είναι  ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει τις δικές του δεξιότητες και τον δικό του τρόπο σκέψης και αντίληψης. Το κύριο μέλημά μας ,λοιπόν, είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά και ποιοτικά με το έργο μας. Για να εξελίξουμε στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του κάθε παιδιού!

Γιατί ο Νους και η Γνώση θα είναι για τα παιδιά μας τα «φτερά» για την επίτευξη όλων των στόχων τους, ακόμα και των πιο υψηλών!