Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

//

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Παρασκευή στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, με βροχές και καταιγίδες, Το σαββατοκύριακο  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι ασθενείς, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, όμως από τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο, την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.