ΗΠΑ: Παραιτήθηκαν ο αρχηγός της αστυνομίας και η αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα 20χρονο στη Μινεσότα

/

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ της Μινεσότα και η αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ντόντε Ράιτ, έναν 20χρονο μαύρο μετά από συμπλοκή με την αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος του Μπρούκλιν Σέντερ.

Ο δήμαρχος Μάικ Έλιοτ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν μετά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την απόλυση τόσο του αρχηγού της αστυνομίας, Τιμ Γκάνον, όσο και της Κιμ Πότερ, της αστυνομικίνας που πυροβόλησε τον Ράιτ.

«Ελπίζω ότι αυτό θα φέρει μια κάποια ηρεμία στην κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινότητα ότι παίρνουμε αυτήν την κατάσταση στα σοβαρά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την Κυριακή στη διάρκεια ελέγχου που συνδεόταν με τις πινακίδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ράιτ, η Πότερ, με προϋπηρεσία 26 ετών στο σώμα, τράβηξε «το πιστόλι της αντί για το τέιζερ», όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ και δεν είναι απαραιτήτως θανατηφόρο, ανέφερε χθες ο Γκάνον, κάνοντας λόγο για θάνατο «από ατύχημα».

Η Μινεάπολις ζει από την Κυριακή νύχτες διαδηλώσεων και έντασης, μετά τον θάνατο του 20χρονου, μεσούσης της δίκης του λευκού πρώην αστυνομικού για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο χθες για «τραγικό» θάνατο του Ράιτ, τονίζοντας ότι περιμένει να δει τι θα δείξει η έρευνα για το συμβάν.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε και αυτός από την πλευρά του σήμερα «πλήρη και διαφανή» έρευνα του περιστατικού που οδήγησε στον θάνατο του νεαρού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ