Ζεστό σπίτι και γεμάτη τσέπη: 4 tips για να το πετύχετε

Λίγο πριν αρχίσει ο καιρός να παγώνει, όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο άγχος. Πώς θα κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χωρίς όμως να υποφέρει σε υπερβολικό βαθμό η τσέπη μας.

Σε περίπτωση που αναζητάτε τρόπους να μειώσετε λίγο το κόστος της θέρμανσης, είστε στο κατάλληλο μέρος για να πάρετε μερικές ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

  1. Βρείτε το σωστό σύστημα θέρμανσης για εσάς

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας είναι να βρείτε ποιο είναι το σωστό σύστημα θέρμανσης ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού σας. Σίγουρα το πετρέλαιο δεν είναι για όλους τόσο συμφέρουσα λύση, αλλά υπάρχουν και επιλογές όπως οι λέβητες συμπύκνωσης (η αυτονομία στη θέρμανση σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε καλύτερη διαχείριση στην κατανάλωση). Μια εξίσου καλή ιδέα είναι το να επενδύσετε σε μια αντλία θερμότητας https://www.caloria.eu/category/proionta/antlies-thermotitas/ . Αυτό που καθιστά την αντλία θερμότητας καλή επιλογή είναι το γεγονός ότι λειτουργεί τόσο για τη θέρμανση, όσο και για την ψύξη του χώρου, δεν βασίζεται σε καύσιμα και, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, είναι εξαιρετικά αποδοτική. Συνεπώς, δεν έχει και μεγάλα κόστη λειτουργίας.

  1. Φορέστε ζεστά ρούχα

Ακόμη και αν έχετε ένα αυτόνομο σύστημα θέρμανσης που σας βοηθά να εξοικονομείτε χρήματα, μπορείτε να μειώσετε και λίγο τις ώρες που το κρατάτε αναμμένο, ώστε να κάνετε ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Μια καλή λύση για να παραμείνετε ζεστοί είναι να φοράτε λίγο πιο χοντρά ρούχα ακόμη και στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να έχετε μερικές κουβέρτες σε κάθε γωνιά του σπιτιού οι οποίες όχι μόνο θα σας κρατήσουν ζεστούς, αλλά θα δημιουργήσουν και μια πιο cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι γενικά.

  1. Κλείστε κενά σε πόρτες και παράθυρα

Μια σημαντική ποσότητα της θερμότητας που παράγει το σύστημα θέρμανσής σας χάνεται εξαιτίας των κενών που μπορεί να υπάρχουν στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού. Είναι σημαντικό να φροντίσετε να κλείσετε αυτά τα κενά, γιατί διαφορετικά η θέρμανση στο σπίτι θα λειτουργεί χωρίς λόγο.

  1. Οι σόμπες είναι μια λύση

Οι σόμπες είναι μια καλή λύση για τις περιπτώσεις στις οποίες θέλετε να ζεστάνετε λίγο ένα δωμάτιο πριν μπείτε σε αυτό. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο μπάνιο πριν φύγετε για τη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να ανάψετε τη θέρμανση σε όλο το σπίτι. Η σόμπα είναι αρκετή για να ζεστάνετε το μπάνιο για τον λίγο χρόνο που θα περάσετε σε αυτό.

Καταλήγοντας, υπάρχουν διάφορα που μπορείτε να κάνετε. Μην ξεχνάτε, όμως, να συντηρείτε το σύστημα θέρμανσής σας τακτικά, καθώς θα είναι αποδοτικό μόνο όσο το φροντίζετε καλά.