Ενεργοποιείται «πακέτο» τριών κοινωνικών δράσεων

/

Το πρώτο «πακέτο» κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών, για την αντιμετώπιση φαινομένων κάθε μορφής βίας και κατάχρησης εξουσίας στον ελληνικό αθλητισμό, αποφασίστηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και συμμετείχαν η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς:

1. Η πρόεδρος του ΣΟΕ, Εύη Μωραϊτίδου και το μέλος του ΔΣ, Αγγελική Καραπατάκη, ενημέρωσαν για την πρόταση των Ολυμπιονικών να δημιουργηθεί «Επιτροπή Αντιμετώπισης Φαινομένων Βίας και Ρατσισμού». Η εισήγησή τους υιοθετήθηκε ασμένως και άμεσα δημιουργείται ομάδα εργασίας, υπό την εποπτεία του κ. Αυγενάκη και της κ. Συρεγγέλα, με τη συμμετοχή Πρωταθλητών, φορέων του αθλητισμού και προσωπικοτήτων, προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής.

2. Επιπλέον, αποφασίστηκε η προώθηση καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού με την ενεργό συμμετοχή του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», και τη συνεργασία όλης της αθλητικής οικογένειας. Μια εκστρατεία παρακίνησης τόσο για να «σπάσει η σιωπή» απέναντι σε φαινόμενα κάθε είδους βίας και κατάχρησης εξουσίας στις αθλητικό οικοδόμημα, όσο και για να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά και συμμετοχικά η ελληνική κοινωνία στις αθλητικές δραστηριότητες.

3. Παράλληλα, να εφαρμοστούν ακόμα πιο πιστά οι διεθνείς πρακτικές καλής λειτουργίας και διακυβέρνησης στο αθλητικό οικοσύστημα, όπως συστήνονται από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλπ.