Γενικό lockdown ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός αύριο. Πόσο θα διαρκέσει και τι θα γίνει με τα σχολεία

//

Γενικό lockdown για δεύτερη φορά ανακοινώνει αύριο ο πρωθυπουργός, το οποίο ενδεχομένως να είναι και σκληρότερο από αυτό που εφαρμόστηκε τον Μάρτιο. Επιστρέφει το sms στο 13033, τι θα γίνει με τα σχολεία.

Η εισήγηση για το δεύτερο γενικό lockdown φέρεται να έχει γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προγραμματίζεται για το Σάββατο στις 06:00 (7/11), αλλά χωρίς να αποκλείεται το μέτρο να ισχύσει μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα από την Παρασκευή (6/11).

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms στο 13033, ενώ θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Η διαφορά από το lockdown Μαρτίου – Απριλίου θα είναι πως δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κατά πάσα πιθανότητα, θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπαίδευση των παιδιών άνω των 11 ετών -που αφορά και τα φροντιστήρια- δεν θα λειτουργεί δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Νωρίτερα σήμερα, οι κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για συναγερμό λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων του νέου κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα μέτρα, παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό, όπως και στην προηγούμενη φάση, πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε, όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Πηγή: dikaiologitika.gr