Έχεις σκεφτεί να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση…;

Του Σωτήρη Κουτσουραδή - Career Coach & Business Mentor - Founder of Master Growth.

/

Έχεις σκεφτεί να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση; Έχεις πει τη φράση «θέλω να κάνω κάτι δικό μου»; Στο άρθρο αυτό θα αναπτύξουμε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα.

Στην Master Growth χωρίζουμε την επιχειρηματικότητα σε τέσσερα επίπεδα, ανάλογα με αυτό που βρίσκεται κάποιος την εκάστοτε στιγμή.

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται όσοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις σε θέματα σπουδών. Μιας και βρισκόμαστε σε μία χώρα που ισχύουν ακόμα τα κλειστά επαγγέλματα, η επιθυμία κάποιου να επιχειρήσει στο μέλλον, μπορεί να επηρεαστεί από την επιλογή σπουδών που θα κάνει σήμερα. Όπως καταλάβατε, μιλάμε για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Στην Master Growth μελετάμε καθημερινά όλες τις εξελίξεις, ώστε, να είμαστε σε θέση να καθοδηγήσουμε έγκαιρα και αξιόπιστα. Η υπηρεσία Career Coaching έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει με επιτυχία κάποιον σε ένα ολιστικό, προσωπικό, πλάνο ανάπτυξης (Personal Development Plan).

Στο δεύτερο επίπεδο συναντάμε όσους έχουν σκεφτεί να επιχειρήσουν, αλλά ο φόβος του ρίσκου κυριαρχεί. “Να αφήσω την μόνιμη εργασία μου;”, “Να επενδύσω τα χρήματα που έχω μαζέψει;”, “Σε ποιο αντικείμενο να επιχειρήσω;”, “Σε ποια περιοχή;”, “Θα πετύχει;” κ.α. Μέσω της Υπηρεσίας Business Mentoring, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική του αυτοπεποίθηση δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Στο τρίτο επίπεδο βρίσκονται όσοι έχουν ξεπεράσει τους προβληματισμούς του προηγούμενου επιπέδου και είναι ένα βήμα πριν επιχειρήσουν. Στο σημείο αυτό, μέσω της Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, αναλύουμε το επιχειρηματικό τους σχέδιο με στόχο να προβλέψουμε πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν μετά το πάτημα του «μαγικού κουμπιού» της έναρξης. Εφαρμόζουμε έναν έλεγχο σε πάνω από 100 σημεία για θέματα όπως: σύστημα πωλήσεων, HR, επικοινωνίας, οργανογράμματος, κατοχύρωση brand, website, social media marketing, google ads, κ.ά.

Στο τέταρτο και τελευταίο επίπεδο βρίσκονται όσοι έχουν ήδη επιχειρήσει, έχουν δει την ιδέα τους να υλοποιείται και επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, σε εμπορικά, λειτουργικά ή διοικητικά θέματα. Μπορεί να είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και να έχουν μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά να μην το επικοινωνούν σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται. Μέσω της Συμβουλευτικής Πωλήσεων προσφέρουμε ένα σύνολο υπηρεσιών επικοινωνίας και ανάπτυξης, σε συνεργασία και με εξειδικευμένους συνεργάτες, ώστε αφού, αποφασίσουμε συγκεκριμένη στρατηγική, να φτάσουμε γρήγορα στους στόχους μας.

Κοινός παρονομαστής και των τεσσάρων κατηγοριών είναι ένας: η κοινή επιθυμία για ανάπτυξη. Ανάπτυξη προσωπική, οικονομική, επιχειρηματική, ανάπτυξη ιδεών και οράματος. Έχουν γραφτεί πολλές σελίδες και πολλά βιβλία για την επιχείρηση και την επιχειρηματικότητα, αλλά όλα αυτά έπονται όταν κάποιος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της απόφασης.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Οικονομική ανεξαρτησία, «τοξικός» εργοδότης ή διευθυντής, εργασιακή ρουτίνα, είναι μερικοί από τους πιο συχνούς λόγους που κάποιος αναζητά την επιχειρηματικότητα. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος δεν έχει λάβει αντίστοιχη εκπαίδευση;

Η αλήθεια είναι πως μαθήματα διοίκησης, διαχείρισης, branding, marketing, και άλλα αντίστοιχα, θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε όλα τα προγράμματα σπουδών, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Θεωρώ απαραίτητο πως αν κάποιος ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την επιχειρηματικότητα και δεν έχει λάβει πρότερες σπουδές ή επιμορφώσεις σε αυτό το αντικείμενο, πρέπει να το κάνει πριν επιχειρήσει.

Πέραν των υπηρεσιών Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, στην Master Growth, προσφέρουμε Σεμινάριο One to One «Επιχειρηματικότητα για Αρχάριους», στο οποίο κάποιος μπορεί να λάβει γνώσεις για :

Αξιολόγηση Επιχειρηματικής Ιδέας

Χρηματοδότηση

Business Plan

Marketing Plan

Τα πρώτα 100 βήματα του Νέου Επιχειρηματία

USPs (Unique Selling Points).

Κλείνοντας, θα ήθελα να ξεχωρίσω τον νέο επιχειρηματία από τον επενδυτή. Θα ήθελα να προλάβω όσους ταυτίζουν την επιχειρηματικότητα με τον άμεσο πλουτισμό. Η απόφαση επένδυσης και έναρξης μίας δραστηριότητας, προσφέρει σίγουρα την ευκαιρία για πολυεπίπεδη ανάπτυξη αλλά δεν την εγγυάται.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να δείτε το βίντεο της Master Growth για την Επιχειρηματικότητα στο παρακάτω Link:

https://www.youtube.com/watch?v=InNFTaTNwUw&ab_channel=MasterGrowth