Πλατφόρμα σκανάρει την πατούσα μας για e-αγορές υποδημάτων

“Η ιδέα ξεκίνησε από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος να αγοράσει παπούτσι online. Το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα«, εξηγεί ο Ίδρυτής του “SafeSize κ. Σταυράκης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ. «Στην παγκόσμια αγορά παπουτσιού, οι πωλήσεις της οποίας ξεπερνούν τα 300 δις ευρώ, το ¼ των αγορών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Και το πρόβλημα των επιστροφών είναι τεράστιο. 20% με 50% των παπουτσιών που αγοράζονται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων επιστρέφεται. Αυτό δημιουργεί τεράστιο κόστος στις επιχειρήσεις, ο κόσμος είναι διστακτικός στις αγορές, αλλά και ο αντίκτυπος στο περιβάλλον είναι τεράστιος, έχοντας άσκοπα εκατομμύρια παπούτσια να μεταφέρονται από αποθήκες σε σπίτια και πάλι πίσω».

Αλλά όπου εντοπίζεται ένα πρόβλημα, υπάρχει και η λύση. «Αν έχουμε τις διαστάσεις του ποδιού, το ψηφιακό αποτύπωμα, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη», αναφέρει ο ιδρυτής του “SafeSize”. «Εμείς αυτό το επιτυγχάνουμε με δύο τρόπους: Στο φυσικό κατάστημα, έχουμε το τρισδιάστατο scanner που σκανάρει το πόδι σε πέντε δευτερόλεπτα με ακρίβεια χιλιοστού. Δημιουργεί έτσι ένα ψηφιακό προφίλ και με αυτό μπορεί να αγοράσει κανείς άνετα είτε από ψηφιακό κατάστημα είτε online. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω μιας εφαρμογής για το κινητό, όπου μπορεί ο καταναλωτής να δημιουργήσει το ψηφιακό του αποτύπωμα στο σπίτι του».

Το «SafeSize» δραστηριοποιείται ήδη σε 45 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και έχει γραφεία στο Άμστερνταμ, στη Σαγκάη, στη Λιουμπλιάνα και τώρα και στην Αθήνα. «Τώρα θέλουμε σταδιακά να μετατρέψουμε την έδρα μας στην Αθήνα και όλες οι καινοτομίες να δημιουργούνται από μυαλά που βρίσκονται στην Ελλάδα και να δοκιμάζονται πρώτα στην Αθήνα».

Πώς χρηματοδοτήθηκε η ιδέα; Ο κ. Σταυράκης αφηγείται: «Ξεκινήσαμε από έναν ολλανδικό επενδυτικό όμιλο που επένδυσε σε εμάς και συγκεντρώσαμε σταδιακά 26 εκατομμύρια ευρώ! Και αυτό που με χαροποιεί προσωπικά ιδιαίτερα είναι ότι θα ανοίξουμε το γραφείο μας στην Αθήνα, όπου θα δημιουργήσουμε έναν τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας. Έχουμε ήδη προσλάβει τα 10 πρώτα άτομα και θα ξεκινήσουμε στα τέλη Φλεβάρη. Οπότε χαίρομαι πολύ γιατί πριν από 8 χρόνια φύγαμε με τη σύζυγό μου και τώρα επιστρέφουμε με τα δύο μας παιδάκια, για να πάει η μικρή μας στο σχολείο πρώτη δημοτικού και παράλληλα ανοίγουμε τα γραφεία μας εδώ και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε νέες καινοτομίες από την Αθήνα!»

Πηγή: ΕΡΤ