Πανεκπαιδευτκό συλλαλητήριο: Ένταση μπροστά από τη Βουλή από διαδηλωτές

/

Στη 1 ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενώ συγχρονίστηκαν φοιτητές κι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλες πόλεις της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή. Ένταση, ωστόσο, σημειώθηκε για λίγη ώρα, έξω από τη Βουλή, στο περιθώριο του φοιτητικού συλλαλητηρίου. Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα διαδηλωτών και ΜΑΤ συγκρούστηκαν πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Εγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Στην Αθήνα, η κυκλοφορία διακόπηκε στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας από τις 11:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης «που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», όπως καταγγέλλει. Παράλληλα ζητά τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία για το προηγούμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία παραβιάστηκε η πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, αλλά και το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα για τη διάδοση ασθενειών.

Πηγή: ΕΡΤ