Ομάδες Εργασίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση όρισαν τα Υπουργεία Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού

/

Το αντικείμενο και τη σύνθεση των τριών Ομάδων Εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στην καλλιτεχνική εκπαίδευση ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα, Τρίτη, τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Παιδείας.

Έργο των τριών Ομάδων Εργασίας (Θέατρο, Χορός, Μουσική), σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, είναι η εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων προς τον σκοπό ανάληψης κοινής νομοθετικής πρωτοβουλίας των συναρμόδιων Υπουργείων για την δημιουργία δημόσιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής στις παραστατικές τέχνες. Επιπλέον, Ομάδα Εργασίας Μουσικής θα έχει ως έργο και την εκπόνηση αναλυτικών προτάσεων για την διαμόρφωση εθνικού πλαισίου Ωδειακής Εκπαίδευσης.

Οι ομάδες είναι ενδεκαμελείς και προβλέπεται να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Πρόεδρος και των τριών ενδεκαμελών Ομάδων Εργασίας ορίστηκε η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Ελένη Δουνδουλάκη, ενώ και στις τρεις Ομάδες Εργασίας συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ, Γιώργος Βούτσινος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Οδυσσέας Ζώρας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλής Μήτκας, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

Επιπλέον, στην Ομάδα Εργασίας Θεάτρου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγγελάρη, και ο Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Ρήγας. Στην Ομάδα Εργασίας Χορού, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Δάφνις Κόκκινος, Διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Στην Ομάδα Εργασίας Μουσικής συμμετέχουν ο Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και ο Σίμος Παπάνας, Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Οι Ομάδες Εργασίας αναμένεται να διαβουλεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με αντιπροσωπευτικούς φορείς των παραστατικών τεχνών και αντιπροσωπευτικά όργανα σπουδαστών και θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους του κάθε χώρου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε την δημιουργία δημόσιων σπουδών παραστατικών τεχνών πανεπιστημιακού επιπέδου έως το 2025.