Ευρωπαϊκή πιστοποίηση αριστείας έλαβε το Εργαστήριο Υπερήχων Καρδιάς του Ιατρικού Διαβαλκανικού

Ευρωπαϊκή πιστοποίηση αριστείας (European accreditation- Center of Excellence) έλαβε το Εργαστήριο Υπερήχων Καρδιάς του Ιατρικού Διαβαλκανικού, από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία και συγκεκριμένα από το παράρτημα καρδιαγγειακής απεικόνισης (EACVI-European Association of Cardio vascularImaging).

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη χορήγηση της ευρωπαϊκής διαπίστευσης, περιελάμβανε αξιολόγηση του νοσοκομείου ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο καρδιολόγος του Τμήματος Υπερήχων Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, κάτοχος της ευρωπαϊκής πιστοποίησης (EACVI -TOE Accreditation). Η άδεια δόθηκε κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, που διενεργήθηκε από ειδική επιτροπή, για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τις κτιριακές υποδομές – τεχνολογικό εξοπλισμό του εργαστηρίου και το επιστημονικό επίπεδο των υπευθύνων καρδιολόγων.

Το εργαστήριο υπερήχων καρδιάς του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, με υπευθύνους των τριών εργαστηρίων (Α’-Β’-Γ’), Δημήτριο Κετίκογλου, Ηλία Νινιό και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο αντίστοιχα, αποτελείται από τρεις αίθουσες με σύγχρονα μηχανήματα, όλα με δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης. Διενεργούνται καθημερινά διαθωρακικά και διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα καθώς επίσης και stress echo, καλύπτοντας όλο το φάσμα παθήσεων της καρδιολογίας.

Είναι το μοναδικό στη βόρεια Ελλάδα κι ένα από τα ελάχιστα σε όλη τη χώρα με τη συγκεκριμένη διάκριση, ενώ συγχρόνως λειτουργεί ως εκπαιδευτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε καρδιολόγους από όλο τον κόσμο να εκπαιδευτούν στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, μέσω training grants.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαστήριο πιστοποιήθηκε και για τις τρεις τεχνικές υπερήχων που διενεργούνται, διαθωρακικό, διοισοφάγειο υπέρηχο και stressecho.