Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ στον Χολαργό

/

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε χθες τον Συνδέσμο Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ στον Χολαργό, όπου φιλοξενούνται και περιθάλπονται άτομα με νοητική υστέρηση. Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση (ΚΔΗΦ) και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 48 άτομα, ενώ ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του ξεναγήθηκε στις δύο ολοκληρωθείσες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των οκτώ (8) και τεσσάρων (4) ατόμων.

Να τονισθεί ότι ήδη υλοποιείται πρόγραμμα υποστήριξης με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020-Άξονας προτεραιότητας 9, ύψους 2.2 εκ. ευρώ για 40 ωφελούμενους, στο πλαίσιο της λειτουργίας του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας του Συνδέσμου.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος-Πολυχρόνης Τίγκας, ο Γ. Διευθυντής του Συνδέσμου Γ. Πετρόχειλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Σύνδεσμος σε συνανθρώπους μας και παιδιά με νοητική στέρηση που έχουν ανάγκη από περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.

Ακολούθως ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του Συνδέσμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του Συνδέσμου αλλά και να παρακολουθήσει δημιουργικές ασχολίες των παιδιών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ και να ενημερωθούμε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στα παιδιά με νοητική στέρηση. Πρόκειται για μία εξαιρετική-πρότυπη δομή η οποία προσφέρει στα παιδιά όχι μόνο ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον αλλά και ένα εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό που καθημερινά καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξή τους, σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη διασφάλισης δομών για αυτά τα παιδιά και σ΄αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα και έχει ως προτεραιότητα να χρηματοδοτεί και να επενδύει σε τέτοιου είδους δομές, πάντοτε αξιολογώντας αυστηρά την τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών, προκειμένου να διασφαλίζεται σε απόλυτο βαθμό η αξιοπρεπής και ασφαλής διαβίωσή τους. Στόχος μας είναι η ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών που έχουν μέλη τους αυτά τα παιδιά και αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά και να ωφεληθούν τα παιδιά με νοητική στέρηση, με δημιουργικό τρόπο. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά από τη σημερινή μας επίσκεψη φεύγουμε πιο αισιόδοξοι καθώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, έχοντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας και σε απόλυτη ταύτιση με τα απαραίτητα κριτήρια που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία αυτών των δομών. Εμείς αυτούς τους ανθρώπους και αυτές τις δομές θα τις στηρίξουμε, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ελπίδας για το αύριο».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την επίσκεψη και την υποστήριξη και του έδωσε ως συμβολικό δώρο, μία αναμνηστική πλακέτα του Συνδέσμου.