ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ
Foto Cecilia Fabiano/ LaPresse 14 Settembre 2020 Roma (Italia) Cronaca : Primo giorno di scuola Nella Foto: il liceo Newton Photo Cecilia Fabiano/LaPresse September 14 , 2020 Roma (Italy) News: First day school In the pic : the Newton high school

Ανοίγουν τα σχολεία εκτός από τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές

/

Μετά από μία διακοπή δυόμιση μηνών, ανοίγουν τη Δευτέρα 1/2/2021 γυμνάσια και λύκεια. Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών.

Σε λειτουργία συνεχίζει να είναι η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr για το κλείσιμο ραντεβού δωρεάν rapid test, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ύλης, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή είπε ότι το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί το θέμα, ειδικά στην Γ΄Λυκείου, που οι μαθητές καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και ανέφερε ότι έχει ήδη αποφασιστεί μείωσης της ύλης κατά 30%. Για τα διαγωνίσματα που δεν έγιναν γραπτώς στο Α΄ τετράμηνο, έχει προβλεφθεί να μεταφερθούν στο δεύτερο. Τέλος, δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθένειας.

Πηγή: ΕΡΤ