Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη από τον σταθμό του Μετρό τής Νίκαιας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. Επεκτείνεται η γραμμή 3 του Μετρό προς Πειραιά και περιλαμβάνει τρεις σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια. Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ/Pygmalion Karatzas

Εγκαίνια επέκτασης γραμμής ΜΕΤΡΟ παρουσία του Πρωθυπουργού

/

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, παραδίδονται σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, οι τρεις σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον νέο σταθμό του Μετρό «Νίκαια», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία.

Οι τρεις νέοι σταθμοί εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν ημερησίως 60.000 επιβάτες, αριθμός που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2022, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση έως τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» του Πειραιά. Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (07.30-17.30) στο τμήμα Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά, και στο τμήμα Αιγάλεω – Νίκαια θα είναι 8 λεπτά. Το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Νίκαιας, θα ξεκινά στις 05.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδυ. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Με την επέκταση κατά 4 χιλιόμετρα έως τη Νίκαια, η γραμμή 3 του μετρό θα έχει 24 σταθμούς που θα φτάσουν τους 27 το 2022, με την προσθήκη των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Τα δρομολόγια για το κοινό από τους τρεις σταθμούς θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Ιουλίου.