Quarantine Exhibition: Μια μοναδική έκθεση εμπνευσμένη από την καραντίνα

Το «Quarantine Exhibition» είναι μια εικονική έκθεση σε εύθραυστους καιρούς που φιλοξενείται από τον χώρο τέχνης Space52.

Οι καλλιτέχνες από οποιαδήποτε χώρα, χωρίς ηλικιακό ή άλλο όριο κλήθηκαν από το Space52, για μια ομαδική έκθεση εξ αποστάσεως. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα έργα καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν και εμπνευστήκαν από τον εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού. Ο κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα έργο τέχνης μαζί με ένα μικρό κείμενο σχετικά με την εμπειρία τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Το «Quarantine Exhibition» δημιουργήθηκε χωρίς χρηματική υποστήριξη. Τετρακόσιες ήταν οι συμμετοχές από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και η επιτροπή επέλεξε τις εξήντα από αυτές.
Το κάθε έργο περιγράφει και παρουσιάζει ιστορίες απομόνωσης από την Βενετία, το Ρότερνταμ, την Μάλτα, το Μπρούκλιν, το Παρίσι, την Λευκωσία, το Τόκυο, την Ρώμη, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, πόλεις άδειες με τους καλλιτέχνες εγκλωβισμένους σε μια μετέωρη αβεβαιότητα.
Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στο «Quarantine Exhibition» είναι από την Ελλάδα ο Ηλίας Παπαηλιάκης, η Γεωργία Σαγρή, ο Γιώργος Κόντης κι ο Διονύσης Χριστοφιλογιάννης , και από την διεθνή σκηνή οι Octavi Serra, Nocera & Ferri, Dan Perjovschi και Yuto Nemoto.

Δείτε παρακάτω τις δημιουργίες όλων των καλλιτεχνών.