Pfizer: Ξεκίνησε η διανομή πιλοτικά σε 4 Πολιτείες των ΗΠΑ

Η Pfizer ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης για το πειραματικό εμβόλιο κατά της COVID-19 σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις διανομής που αντιμετωπίζουν οι εξαιρετικά κρύες απαιτήσεις αποθήκευσης.

Το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 με βάση τα αρχικά δεδομένα, πρέπει να αποστέλλεται και να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου (μείον 94 ° F). Αυτό είναι πολύ κάτω από τα συνηθισμένα στάνταρ για τα εμβόλια (2-8 βαθμούς Κελσίου).

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα αυτού του δοκιμαστικού προγράμματος χορήγησης εμβολίων θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και διεθνείς κυβερνήσεις, καθώς προετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα εμβολίων COVID-19», δήλωσε η Pfizer σε δήλωση τη Δευτέρα.

Η εταιρεία διάλεξε το Rhode Island, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και το Tennessee για το πρόγραμμα αφού έλαβε υπόψη τις διαφορές τους στο συνολικό μέγεθος, την ποικιλομορφία των πληθυσμών, την υποδομή ανοσοποίησης και την ανάγκη προσέγγισης ατόμων σε ποικίλα αστικά και αγροτικά περιβάλλοντα.

Οι τέσσερις πολιτείες δεν θα λάβουν δόσεις εμβολίου νωρίτερα από άλλες πολιτείες λόγω του πιλοτικού προγράμματος, ούτε θα λάβουν διαφορετική εκτίμηση, δήλωσε ο Pfizer.