Black Friday: Πώς θα γίνουν οι αγορές στο lockdown2

//

Το Black Friday θα πραγματοποιηθεί ακόμη και με lockdown. Αυτό διαβεβαιώνουν οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρικών και όχι μόνο οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί και για αυτό το σενάριο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Άλλες χρονιές τέτοιες ημέρες οι προετοιμασίες είχαν να κάνουν με την πρόσληψη και εκπαίδευση εποχικού προσωπικού που θα χρησιμοποιούνταν για την εβδομάδα (σ.σ. ελληνική πατέντα) του Black Friday στα καταστήματα, όμως φέτος τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ακόμη και lockdown να μην υπήρχε η επένδυση στα φυσικά καταστήματα θα ήταν “άκυρη” από πολλές απόψεις. Ο μικρός αριθμός ατόμων που επιτρέπονται να βρίσκονται στο εσωτερικό των καταστημάτων καθιστά το όλο εγχείρημα ζημιογόνο αλλά και υγειονομικώς επικίνδυνο αν σκεφτεί κανείς τις ουρές που θα συγκεντρώνονταν έξω από τα σημεία πώλησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι Black Friday για έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων κυρίως αυτών που πωλούν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά ήδη μεταφράζεται σε μία εβδομάδα που μπορεί να υπερβεί, υπό κανονικές συνθήκες, το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών. Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζοντας ότι αυτές οι κανονικές συνθήκες δεν υπάρχουν φέτος και εξαιτίας του κορωνοϊού και του lockdown κρατάνε μικρότερο καλάθι ελπίζοντας όμως ότι με μία σωστή προετοιμασία θα μπορέσουν να διασώσουν κάπως την παρτίδα.

Μέσω e-shop οι φετινές αγορές
Μετά την ανακοίνωση του lockdown από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το φυσικό εμπόριο θα περιοριστεί στα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου την περασμένη άνοιξη. Οι μεγάλες αλυσίδες αλλά και οι μικρότεροι παίκτες, κυρίως αυτοί που δραστηριοποιούνται μέσα από πλατφόρμες όπως το Skroutz, τρέχουν όλα τα πιθανά σενάρια για να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατό καλύτερα στην πίεση που θα δεχθούν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα την περίοδο του Black Friday. Κλείνονται συμφωνίες με προμηθευτές αλλά κυρίως με δίκτυα ταχυμεταφορών ώστε οι παραγγελίες να φθάνουν το συντομότερο δυνατό από την στιγμή της παραγγελίας του καταναλωτή.

Το φετινό Black Friday στις 27 Νοεμβρίου, μπορεί να αποτελεί μία ειδική κατάσταση όμως αποτελεί και ένα στοίχημα εάν δεν “κρασάρει” η εφοδιαστική αλυσίδα σε κάποιο κρίκο της. Η αποκλειστική χρήση των e-shop για τις αγορές είναι κάτι που επιδιώκουν οι περισσότεροι παίκτες και το lockdown τους δίνει την δυνατότητα να εκπαιδευτούν αναγκαστικά οι καταναλωτές προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: news247