Ο υπέροχος Σωτήρης Τσιόδρας για τους Ρομά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε με έμφαση ότι οι Ρομά είναι ευάλωτη ομάδα κι όχι απειλή. “Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι” είπε χαρακτηριστικά με αφορμή την επίσκεψη στον καταυλισμό της Λάρισας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε το δικό του αποφασιστικό μήνυμα κατά του ρατσισμού, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας. Ένα μήνυμα που κρίνεται παραπάνω από απαραίτητο αυτές τις δύσκολες ημέρες, ιδίως για τους ευάλωτους πληθυσμούς.

Προηγήθηκε επίσκεψη των κυβερνητικών κλιμακίων στη Νέα Σμύρνη Λάρισας το μεσημέρι της Παρασκευής, στον καταυλισμό όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε πληθυσμό Ρομά. Μετά την αυτοψία των κλιμακίων, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “ένταση” στην περιοχή κατά την εμφάνιση των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των Ρομά διευκρινίζοντας πως βρέθηκε στις περιοχές τους για να αποσαφηνίσει το σχέδιο της καραντίνας, αποσυνδέοντάς το από όποια στερεότυπα τους συνοδεύουν.