99 χρονος μάζεψε 12 εκατομμύρια λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας

/

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκινητική προσπάθεια του βετεράνου του Β Παγκοσμίου Πολέμου να μαζέψει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο 99χρονος Τόνι Μουρ κάλεσε τον κόσμο να προσφέρει χρήματα κάθε μία από τις 100 φορές που ολοκλήρωνε ένα γύρο στον κήπο του σπιτιού του κινούμενος με «π». Ο αρχικός στόχος του ήταν οι 1.000 λίρες, κατόρθωσε όμως να κινητοποιήσει περίπου 600.000 ανθρώπους συγκεντρώνοντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια λίρες.

«Είναι θαυμάσιο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην πρώτη γραμμή», ανέφερε ο Μουρ, ο οποίος πήρε αυτήν την πρωτοβουλία θεωρώντας ότι χρωστάει σε αυτούς που τον περιποιήθηκαν όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε δύο διαφορετικές περιόδους: τη μία για το σπασμένο ισχίο του και την άλλη για τον καρκίνο. «Στον πόλεμο οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής φορούσαν στολή. Αυτή τη φορά ο στρατός μας είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμες”, δήλωσε. “Θα επιβιώσουμε από όλο αυτό, θα το κινήσουμε”, κατέληξε ο Μουρ, γνωρίζοντας πώς είναι να μην διστάζεις μπροστά στο φόβο, να βγαίνεις στο χαράκωμα και στο τέλος να νικάς το κακό, ξεριζώνοντάς το από τη ρίζα του. Διότι στο τέλος, να ξέρεις, πως δεν θα περπατάς ποτέ μόνος σου».