800.000 ευρώ τα πρόστιμα σε ένα τριήμερο από τους ελέγχους τις ΕΛ.ΑΣ

//

Την περίοδο 6 με 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 181 χιλιάδες έλεγχοι, διαπιστώνοντας 2.975 παραβάσεις των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για την COVID-19 και επιβάλλοντας πρόστιμα που αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) διενήργησαν την περίοδο 06-08 Νοεμβρίου συνολικά 181.138 ελέγχους και κατέγραψαν 2975 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 779.650€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 29 καταστήματα (x 15 ημέρες).

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (161.352) Κυριότερες παραβάσεις:

– Μη χρήση μάσκας
– Μη αποστολή sms
– Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
– Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ
– Μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.

Παράλληλα συνεχίστηκαν όλο το τριήμερο και οι έλεγχοι σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων και σε συνάρτηση με την πληροφορία από το 1520 και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέγονται από τις υγειονομικές και ελεγκτικές αρχές.

Πηγή: dikaiologitika.gr