Τα στάδια για την επιστροφή στην κανονικότητα

Η κυβέρνηση εξετάζει την ολική ή μερική κατάργηση του sms.

/

Τρία είναι τα στάδια που θα ακολουθήσει η Ελλάδα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η μετάβαση από την καραντίνα στην κανονική ζωή θα γίνει σε 3 χρονικές φάσεις. Αρχές Μαϊου, Τέλος Μαϊου και μέσα Ιουνίου.

Στην αρχή θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια. Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα καφέ και τα εστιατόρια, τα οποία θα λειτουργούν αρχικά έξω και με λιγότερα τραπεζοκαθίσματα. Στη συνέχεια , θα ανοίξουν τα σχολεία. Το πλάνο είναι να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί αλλά να ξεκινήσει πρώτα η Γ’ Λυκείου και στη συνέχεια οι υπόλοιπες τάξεις. Αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουμε π΄αράταση της σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά τα ΜΜΜ εξετάζεται το σενάριο κυκοφορίας μόνο με μάσκα , όπως έγινε και σε άλλες Ευρωπαικές πόλεις. Επίσης οι επιβάτες στα ΜΜΕ θα μειωθούν κατά 50% σε σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή.

Η κυβέρνηση εξετάζει την ολική ή μερική κατάργηση του sms. Ενώ όσον αφορά τον τουρισμό εξετάζονται 2 σενάρια, κάποια ξενοδοχεία να ανοίξουν αρχές Ιουνίου και κάποια άλλα τέλος Ιουλίου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι βέβαιο, μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και μέχρι το διάγγελμα του πρωθυπουργού.