10,1 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε η φανέλα που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στους τελικούς του 1998

/
Με το «αστρονομικό» ποσό των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε η φανέλα που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν σε αγώνα των τελικών του NBA το 1998.

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα «είδωλα» του παγκόσμιου μπάσκετ, θα πρέπει να σκέφτηκε ο ενδιαφερόμενος αγοραστής που κατέθεσε το ποσό των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει μια φανέλα που είχε φορέσει στους τελικούς του NBA το 1998.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος Sotheby’s πραγματοποιεί το «INVICTUS», δηλαδή δημοοπρατεί μια ειδική επιμελημένη συλλογή με μερικά από τα καλύτερα αθλητικά αντικείμενα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια. Οι δημοπρασίες αφορούν μια ποικιλία αθλητών που είχαν μεγάλο αντίκτυπο στα αθλήματά τους. Από τον Μάικλ Τζόρνταν μέχρι τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Μοχάμεντ Άλι.

«Η σεζόν 1997-98 είναι ίσως η αγαπημένη των οπαδών του Τζόρνταν, επειδή ο Μάικλ ήταν στην κορυφή του παιχνιδιού του γνωρίζοντας ότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία με τους Σικάγο Μπουλς για το πρωτάθλημα», σχολίασε ο οίκος κατά την παρουσίαση της φανέλας.

Η «αυλαία» άνοιξε με την δημοπρασία της φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν, την οποία φόρεσε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του 1998 απέναντι στους Γιούτ Τζαζ. Μια σεζόν που έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσω του ντοκιμαντέρ που παρουσίασε το Netflix πριν από μερικά χρόνια με τίτλο «The Last Dance».

Αναλυτικότερα ο οίκος Sotheby’s τόνισε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο προσέλκυσε συνολικά 20 προσφορές και ο επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών, Μπραμ Βάχτερ, είπε ότι οι πλειοδότες «ανυπομονούσαν να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας».

«Το σημερινό αποτέλεσμα που σπάει ρεκόρ… σταθεροποιεί τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον αδιαμφισβήτητο G.O.A.T (σ.σ. αρκτικόλεξο του: ο καλύτερος όλων των εποχών), αποδεικνύοντας ότι το όνομά του και η απαράμιλλη κληρονομιά του είναι εξίσου επίκαιρα όσο πριν από σχεδόν 25 χρόνια», συμπλήρωσε ο Βάχτερ.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο οίκος της Νέας Υόρκης δημοπράτησε το ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών «Nike Air Ships» τα οποία φορούσε ο Τζόρνταν στην αρχή της καριέρας του το 1984-85, και πωλήθηκαν για 1.472.000 δολάρια.