Όπερα: Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς

Η όπερα για παιδιά και νέους, Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή σε λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους μάγεψε μικρούς και μεγάλους όταν παρουσιάστηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων (Οκτώβριος 2017 – Ιανουάριος 2018) και αποτέλεσε για τους λιλιπούτειους θεατές μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της όπερας.

Για απόψε σας προτείνουμε μια υπέροχη όπερα για παιδιά και νέους. Λόγος για την όπερα ‘Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς’ του Θοδωρής Αμπαζής. Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr σήμερα στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Μουσική σύνθεση – Σκηνοθεσία Θοδωρής Αμπαζής / Μουσική διεύθυνση Μιχάλης Παπαπέτρου / Με τη συμμετοχή εξαμελούς ενόργανου συνόλου και Μονωδών της ΕΛΣ

Ένα συναρπαστικό μουσικό παραμύθι με υπέροχες μελωδίες, πολύχρωμα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και γερές δόσεις χιούμορ σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. Βασισμένο σε γνωστό ρωσικό παραμύθι, στο οποίο βασίστηκε και το διάσημο μπαλέτο του Ίγκορ Στραβίνσκι.

Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς, η πρώτη παραγγελία όπερας για παιδιά και νέους της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, εξιστορεί το ταξίδι του πρίγκιπα Ιβάν στο Μαύρο Δάσος του Μάγου Βασιλιά Κοσέι. Με τη βοήθεια του Λύκου Βολκ αναζητά το χρυσό Πουλί της Φωτιάς για να αποδείξει στον πατέρα του ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος τσάρος.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ευχαριστεί τα καλλιτεχνικά σώματα, τους καλλιτέχνες και συνεργάτες που παραχώρησαν δωρεάν τα δικαιώματά τους προκειμένου να γίνει πράξη η μετάδοση των παραστάσεων δωρεάν στο κοινό στη δύσκολη αυτή συγκυρία Μέγας δωρητής ΕΛΣ : Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.